Lichaam van maanden vermiste tourskiër gevonden in Pitztal

Pitztaler Gletsjer 3440 meter UitzichtplatformLichaam van maanden vermiste tourskiër gevonden in Pitztal

De man werd op 23 december 2023 bedolven onder een grote lawine op de Rappenkopf.

Bergredders hebben 25 juni 2024 (eindelijk)  in het Rappenkopf-gebied in het Pitztal het lichaam gevonden van een 46-jarige toerskiërs, die sinds een lawine vlak voor Kerstmis vermist was. Tot nu toe waren alle pogingen om de man te vinden mislukt.

In maart werd nog aangenomen dat hij onder een laag van wel tien tot twaalf meter sneeuw kon liggen. De politie zei dat ze regelmatig naar hem op zoek waren. Terwijl de sneeuw bleef smelten, zijn de zoekacties de afgelopen weken geïntensiveerd.

Gisteren  werd eindelijk een apparaat gevonden, die hoorde bij deze toerskiër, en kort daarna werd het lichaam van de man gevonden. Het lichaam werd geborgen door het bergreddingsteam van Innerpitztal en de Alpenpolitie en door de helikopter van het ministerie van Binnenlandse Zaken naar het dal gevlogen.

Nog even dit: De man vertrok op 23 december 2023 alleen voor een skitocht op de Rappenkopf.

Toen de lawineomstandigheden ongunstig waren, er was een hoog lawinegevaar van niveau 4 op de vijfdelige schaal, ontstond er een lawine op een hoogte van bijna 2200 meter. De lawinekegel had blijkbaar enorme proporties aangenomen, volgens de politie was hij ongeveer een kilometer lang en 300 meter breed, en in het zoekgebied stapelden de sneeuwmassa’s zich op tot tien meter hoog.

Bron: Tiroler Tageszeiting

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×