Licht wisselvallig maar de nazomer komt eraan

Lienzer Dolomieten gistermiddag

Licht wisselvallig maar de nazomer komt eraan

Nog de hele week blijft het licht wisselvallig weer in Oostenrijk. Geregeld schijnt de zon flink maar zwakke storingen zorgen soms ook voor buien en vooral rond vrijdag veel regen. Maar er is ook zicht op een periode met warm nazomerweer vanaf ongeveer dit weekend!

Vanmorgen wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Vooral rondom de hoofdkam schijnt de zon van tijd tot tijd flink. Maar direct langs de Duitse grens kan de bewolking soms dik genoeg zijn voor een lichte bui. Later vanmorgen breekt op meer plaatsen de zon door en vooral in Karinthië en Stiermarken volgt een vrij zonnige middag. Hier vinden we ook de hoogste temperaturen met maximaal 19 tot 21 graden. In Tirol maar ook het Salzburgerland kunnen nieuwe wolkenvelden en een enkele bui vanuit Duitsland binnen trekken. Toch is het algemene weerbeeld vrij vriendelijk en aangenaam.

Vanavond lost de enkele bui alweer snel op en de nacht verloopt droog. Op de meeste plaatsen wordt het niet veel koeler dan een graad of 10.


Morgenochtend neemt de bewolking vanuit het noordwesten alweer snel toe. Uiteindelijk ontstaan vanaf het middaguur enkele buien, vooral in Karinthië met soms onweer of wat hagel. Tussen de buien door is maar weinig ruimte voor de zon en het wordt ook een fractie minder warm met maximaal 16 tot 18 graden. Ook morgenavond zijn enkele buien mogelijk maar later op de avond wordt het snel droger.

Ook donderdag is het weerbeeld licht wisselvallig. De zon heeft meer ruimte dan op woensdag maar ook nu ontstaan weer enkele (lokale) buien. Wel hebben de droge en zonnige perioden duidelijk de overhand. Vooral in Tirol en het Salzburgerland verloopt de donderdag vriendelijk met relatief veel zon. Het wordt maximaal 17 tot 21 graden.

Vrijdag en zaterdag zorgen restanten van een storing voor meer bewolking en lagere temperaturen. Ook valt er van tijd tot tijd regen, vooral vrijdagmiddag kan het stevig doorregenen. Daarmee blijft het dus nog wel even licht wisselvallig.

Warme lucht vanaf zondag onderweg naar Oostenrijk

Toch breekt zondag de zon door en draait de wind naar het zuiden. Beduidend warmere en drogere lucht bereikt Oostenrijk en we kunnen ons opmaken voor een periode van mooi nazomerweer! De nieuwe week start erg warm voor de tijd van het jaar met middagtemperaturen die zullen stijgen naar 21 tot lokaal 27 graden. Mogelijk dat we richting nieuwe recordwaarden gaan. Kortom het gaat een mooie 1e herfstvakantieweek worden voor noord Nederland.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet.nl grote banner 900-600

ChaletsPlus Banner Groot

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...