Liechtensteinklamm Fantastisch mooie klamm

Helix Liechtensteinklamm

Liechtensteinklamm Fantastisch mooie klamm

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat er ook in de zomer weer veel mensen naar Oostenrijk reizen. Er kunnen allerlei activiteiten worden gedaan. één van die activiteiten is lopen door een klamm en daar heeft Oostenrijk er best veel van.

Dit keer geven we aandacht aan de Liechtensteinklamm in Pongau, Salzburgerland. 

De Liechtensteinklamm is een tijdje dicht geweest maar is ook weer in 2020 open gegaan. De Liechtensteinklamm is ook de langste en wellicht ook wel de mooiste kloof van Oostenrijk. Imposant, spectaculair en met verschillende nieuwe highlights, is de Liechtensteinklamm een must-see voor de liefhebbers van natuurschoon.

Rotsbreuk

In mei 2017 gingen de poorten van de Liechtensteinklamm dicht na een fikse rotsbreuk. De weg, en daarmee de constructies en wandelwegen, waren erg beschadigd. Tevens was een renovatie ook op zijn plaats. Als resultaat heeft de Liechtensteinklamm voor bijna 3 jaar geen publiek ontvangen.

Maar het wachten was de moeite waard. In juni 2020 is de klamm weer opengesteld voor publiek. En hoe! Niet alleen zijn alle wegen vernieuwd, en heeft het gasthaus bij de ingang een complete facelift gekregen, ook is er een prachtige nieuwe highlight aan de klamm toegevoegd…

Helix 2 Liechtensteinklamm

Feitjes

Maar eerst willen we jullie een paar feitjes over de Liechtensteinklamm geven. Deze klamm, of kloof, is de grootste kloof in Oostenrijk. De Liechtensteinklamm heeft een lengte van 4 kilometer, waarvan 1 kilometer toegankelijk is voor bezoekers. Jaarlijks word de Liechtensteinklamm door 200.000 mensen met een bezoek vereerd.

De Liechtensteinklamm heeft, zoals elke kloof waarschijnlijk, ook een eigen legende. Het verhaal gaat dat de duivel snel water naar Großarl wilde voeren. De snelheid via de normale natuurlijk waterwegen beviel hem echter niet, en in zijn toorn en woede vloog hij over de kloof en dwong het water erdoor te stromen. Dit verhaal weerhield echter niet dat reeds in 1875 de eerste werkzaamheden voor het begaanbaar maken van de Liechtensteinklamm begonnen.

Helix

De Liechtensteinklamm is na de heropening in 2020 een echte highlight voor Pongau, en daarmee het Salzburgerland, geworden. Met zijn met mos begroeide wanden, helix achtige waterstromen en prachtige normale en stuifwatervallen, is de Liechtensteinklamm een geliefd dagje uit voor jong en oud.

Bij de saneringen werd nog een nieuwe highlight ingebouwd. Een zogenaamde ´helix´ trap, of wenteltrap. De helix trap brengt je dieper in de kloof, terwijl je prachtige uitzichten kan genieten. Met zijn afstekende oranjeachtige kleur, is de helix trap zelf ook een prachtig fotogeniek object. En nadat je de waterval aan het einde van de Liechtensteinklamm bewondert hebt, brengt de helix trap je weer veilig omhoog.

Om een beeld te krijgen van hoe de Liechtensteinklamm er na de saneringen uit ziet, kan je hieronder de vlog van Gabi bekijken.

Liechtensteinklamm Austria Gorge Hike

Info

Zoals gezegd is de Liechtensteinklamm een prachtig uitje voor jong en oud. Daarom hier wat info om een bezoek goed te plannen. Volgens de huidige info is de klamm dagelijks geopend van 9 tot 18 uur, tot en met 30 september 2020. De maand oktober is men geopend tot 16 uur.  Voor verdere info en prijzen, klik HIER. Ook honden zijn toegestaan, natuurlijk aan de lijn en officieel met een muilkorfje.

Meer info vind je hier op de website van de Liechtensteinklamm.

Heel veel plezier gewenst bij het bezoeken van dit prachtige werk van moedertje natuur!

Liebe Grüße,
Gabi

Waterval Liechtensteinklamm

Doorkijk Liechtensteinklamm

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...