Liftbedrijf uit Vorarlberg opgelicht

Vorarlberg opgelicht

Liftbedrijf uit Vorarlberg opgelicht na het betalen van een rekening, er werd maar liefst €660.000,- overgemaakt naar de oplichter. De oplichter uit Moldavië is inmiddels gepakt en veroordeeld.

Het getroffen liftbedrijf was nog een gedeeltelijke betaling voor een bouwproject verschuldigd. Deze werd op tijd betaald maar nadat het bouwbedrijf aan de bel trok (dat er nog steeds niet betaald is) wist men bij het liftbedrijf dat zij opgelicht waren. De politie kon het geld in beslag nemen één dag nadat het op een Belgische rekening was gestort, dit door het snelle ingrijpen en werd het aan het liftbedrijf terugbetaald.

Criminele bende

De dader was een 42-jarige Moldaviër die was ingehuurd als onderdeel van een criminele bende. De bende had het bouwbedrijf gehackt en de exploitant van de skilift per e-mail meegedeeld dat er een nieuw rekeningnummer was. Zo werd het geld op de rekening in België gestort die speciaal voor deze criminele bende was geopend. De veroordeelde 42-jarige Moldaviër zat achter deze valse bankrekening.

Veroordeeld

De 42-jarige man is door de arrondissementsrechtbank van Feldkirch veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan acht onvoorwaardelijk, wegens ernstige fraude.  De arrestatie is een toevalstreffer en gebaseerd op alleen een foto, de man werd aangehouden tijdens een verkeerscontrole in Nice, Frankrijk.

Bron: vorarlberg.orf.at, krone.at, vol.at

Sölden Grote banner Heart beat of the Alps 21-22

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht