Liftnieuws wordt Fleckalmbahn Kirchberg vervangen?

Kirchberg in Tirol Fleckalmbahn

Fleckalmbahn, 2 jaar geleden hebben we reeds bericht dat deze lift (bouwjaar 1984) vervangen zou gaan worden. De gondels werden te koop gezet en vele particulieren hebben daarop ingeschreven. Alleen de gondels die kwamen (nog) niet.

Reden was en is dat een grondeigenaar er niet uitkomt (lees wil meer geld) met de Bergbahn AG Kitzbühel. Maar de Bergbahn is nog steeds met dit plan bezig want deze lift zal toch hoe dan ook in de toekomst moeten worden vervangen.

Er wordt een nieuw plan gemaakt en ook een nieuw trassé waar deze nieuwe lift zou moeten gaan lopen zodat men waarschijnlijk om deze grondeigenaar heen kan gaan. Het dalstation zou bv niet meer richting Klausen gaan maar meer naar de Brandseitstube. Daar zou dan het nieuwe dalstation worden gebouwd. Het Bergstation zou dan geplaatst worden vlakbij het bergstation van de Ochsalm. De onderhandelingen voor dit nieuwe plan die lopen nog en meer wil de Bergbahn AG Kitzbühel hier nog niet over kwijt.

Ook het tijdspad daar is nog niets over bekend….maar we houden jullie op de hoogte.

Kitzbühelerhorn

Kitzbühelerhorn

Maar er is wel bouwnieuws vanuit dit gebied maar dan op de Kitzbüheler Horn. Daar gaan 2 liften vervangen worden. De Brunellenlift en de Raintallift die worden vervangen. Men gaat in juni al met de bouw beginnen. De opening van deze liften zal niet eerder zijn dan 8 december 2018. De investering is 17 miljoen euro.

Buiten de Kitzbüheler Horn wordt er ook nog eens 5 miljoen euro geïnvesteerd in Pistenverbetering en de infrastructuur.

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht