Liftpas wordt duurder dankzij energiecrisis

Skipas

Liftpas wordt duurder dankzij energiecrisis. Eerder stelden wij al de vraag wordt de skivakantie duurder? De winter is nog ver weg maar de gevolgen van de energiecrisis zijn al duidelijk.

Eerder hield Stiermarken er al rekening mee maar ook andere regio’s zullen de prijsverhogingen door gaan berekenen aan hun klanten. Het produceren van kunstsneeuw kost een hoop energie, er is al sprake van een prijsverhoging van acht procent en meer voor lifttickets.

Dagkaart 5 euro duurder

Hoogstwaarschijnlijk zullen alle regio’s te maken krijgen met stijgende energiekosten dit zal op de een of andere manier doorberekend worden in de passen. Dit is ook te lezen op de website van Heiligenblut waar blijkt dat de dagkaart voor volwassenen met vijf euro is gestegen. Ook voor een pas in Katschberg zal waarschijnlijk €3,50 meer voor betaald moeten worden.

Katschberg

Ook hier in Katschberg zal de toegang via een skilift tot de pistes duurder gaan worden.

Verschillende bergbahnen aarzelen nog steeds om de prijzen van de vervoerbewijzen vast te stellen. De plaatselijke kabelbaanindustrie eist financiële steun van de staat. Echter is de reden voor de prijsstijging  niet alleen het gevolg van de stijgende energiekosten ook de bijbehorende arbeidskosten zorgen hiervoor. Deze zijn tot 900 procent gestegen, aldus Wolfgang Loescher, directeur van TopSkiPass GmbH en vertegenwoordiger van de Karinthische kabelbaanindustrie.

Prijsstijging van ongeveer 8 procent

Toch wil men de extreme prijsstijgingen niet volledig doorberekenen aan de klant maar dat er prijsverhogingen komen daar is niet aan te ontkomen  aldus Loescher. “Voor de komende winter zullen de prijsstijgingen rond de acht procent liggen, dat is eigenlijk nogal optimistisch uit de berekening. We zijn ons ervan bewust dat we deze prijsverhoging niet volledig kunnen doorberekenen aan onze klanten en hebben geprobeerd hier een compromis te bieden, waarbij we hopen dat de prijsverhoging ook voor onze klanten beheersbaar zal zijn.”

Of alle gebieden hier hetzelfde over denken is niet bekend. Hoeveel de stijging zal worden zullen we de komende tijd gaan zien.

Lees ook Wordt de skivakantie duurder?

Bron: ORF

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Chalet.nl grote banner 900-600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×