Het lijkt wel begin mei, temperatuur naar 23 graden?

Het lijkt wel begin mei, temperatuur naar 23 graden?

Het wordt weer een saai lente weerbericht met veel zon en hoge temperaturen. Het voorjaar begint dit jaar vroeg met dagelijks veel zon en temperaturen die passen bij aanvang mei.

Vandaag starten we de dag flink zonnig en in de bergen al mild want op 2000 meter dooit het al bijna 10 graden. In windstille dalen is het onder een heldere hemel nog wel koud geworden met een paar graden nachtvorst. Maar met het stijgen van de ochtendzon aan de hemel stijgt de temperatuur ook in de dalen naar absurd hoge waarden voor februari. Uiteindelijk wordt het vanmiddag in de meeste dalen 13 tot 20 graden. De sneeuw zal flink gaan smelten. In het oosten hangt juist mist en deze kan hardnekkig blijven. Helaas zullen we in de hoofdstad geen zon zien, onder een dichtgesmeerde hemel is het fris met een graad of 6 maximaal.

20/02/2021, Oostenrijk gister vanuit de lucht. Het oosten met de hoofdstad in de mist.

Morgen volgt eigenlijk een kopie van vandaag, alleen is de aangevoerde lucht nog ietsjes milder. De temperatuur stijgt nog harder en op sommige plaatsen kan het zelfs 21 graden worden. Opnieuw de slechtere papieren voor het oosten waar op de opname van hierboven (zaterdag, gister) duidelijk het laagland in het oosten in de mist hangt. Tot morgen zal dit het geval blijven.


De komende dagen verdwijnt de mist ook in het laagland en stijgt de temperatuur hier ook flink. Het blijft zonnig en uitgesproken mild. In sommige dalen kan het zelfs 22 of 23 graden worden. Dit doet de sneeuwkwaliteit natuurlijk weinig goeds.


Wel moet de komende dagen rekening worden gehouden met Sahara stof. De lucht zal niet elke dag diep blauw worden of zijn.

Jeroen Elferink

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht