Weerbericht Oostenrijk Het lijkt al wel april!

Kirchberg Pengelstein zonsondergang

Het lijkt wel april de komende dagen met veel zon!

Het lijkt al wel april!
Met een zuidwestelijke stroming wordt de komende tijd bijzonder zachte lucht aangevoerd richting Oostenrijk. Dagelijks stijgt de temperatuur wel ergens naar de 20 graden. Dat zijn bijzonder hoge waarden voor maart, het lijkt dan wel alsof het al (eind) april is. Later deze week wordt de aangevoerde lucht ook nog eens een stuk vochtiger, en stijgt de kans op een bui of regen.

Vanmorgen schijnt van west naar oost de zon uitbundig in Oostenrijk. Enkel rondom de meren van Karinthië kan wat nevel of mist voorkomen, die vrij snel oplost. Gedurende de dag trekken er enkele velden met hoge bewolking over vooral in het westen. Tegen de avond wordt de bewolking hier dikker en krijgt de zon het moeilijk, het blijft wel droog. Daarbij loopt de temperatuur op naar 17 tot 22 graden.

Komende avond en nacht trekt deze bewolking van west naar oost over Oostenrijk. Kortom het is geen helder nacht, maar het blijft wel overal droog.

Verwachting voor morgen

Morgen is de bewolking doorgetrokken en schijnt overal de zon weer flink. Het wordt de mooiste dag van de week met de meeste ruimte voor de zon. Ook nu weer stijgt het kwik naar 17 tot 22 graden, lokaal is zelfs een 23 mogelijk bij voldoende instraling. Daarmee zou het de warmste dag van het jaar tot nu toe worden en lijkt het al wel eind april of begin mei.

Ook donderdag is het zonnig en droog met opnieuw hoge temperaturen. Maar in de loop van de dag trekken er ook velden met sluierbewolking over en tegen de avond kan de bewolking in Vorarlberg dik genoeg worden voor een spatje regen.


In de loop van vrijdag nadert een koufront Oostenrijk. Het is dan gedaan met het uitzonderlijk warme maartweer. Tijdens of net na het weekend volgt mogelijk een overgang naar kouder weer met sneeuw tot misschien in de dalen. Ook staat er veel wind en kan het gaan stormen. Kortom het wordt een slecht weekend.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...