Lindsey Vonn Comeback in Sölden komend weekend

Lindsey Vonn OS 2010

Lindsey Vonn maakt onverwacht haar comeback komend weekend in Sölden. Ook waren er geruchten dat Bode Miller zou terug keren in de Wereldbeker… Dat laatste wordt steeds onwaarschijnlijker. Komend weekend is de succesvolste Amerikaanse skiër er niet bij.

De 33 jarige Lindsey Vonn is er zeker bij. De afgelopen seizoenen veel blessures gehad maar nu klaar voor de eerste reuzenslalom van het seizoen. De laatste keer dat deze skister meedeed aan een reuzenslalom dateert alweer van 30 januari 2016.

In Sölden was Lindsey Vonn voor het laatste aan de start in 2012. Komend seizen heeft ze vele doelen gesteld. Ze is al recordhouder van de meeste overwinningen maar dat wil ze nog gaan aanscherpen. Ze wil ook een aanval doen op het record dat al 10 tallen jaren staat. Ingemar Stenmark heeft maar liefst 86 overwinningen geboekt. Lindsey mist nog 9 overwinningen…zou ze dat halen?

Tevens staat de reuzenslalom op haar lijst om aan mee te doen tijdens de Olympische Spelen in Zuid Korea. Normaal gesproken doet ze mee aan de onderdelen waar snelheid wordt verlangt.

Hieronder nog een video van Lindsey Vonn die ook hier na een blessure weer terug kwam en…Olympisch goud won.

Bode Miller

Bode Miller keert waarschijnlijk niet meer terug. De 40 jarige Amerikaan heeft nooit echt afscheid genomen en is ook niet opgenomen in het Skiteam van Amerika. Bode is op dit moment record houder met 33 overwinningen voor Amerika.  De laatste keer dat Bode aan de start stond was bij de Wereldkampioenschappen in Beaver Creek in 2015. Na deze kampioenschappen heeft Bode de firma Head de rug toegekeerd. Probleem was dat Bode nog onder contract stond tot 2017 en mocht op geen enkele andere ski meedoen. Hij heeft nog pogingen gedaan om op Bomber te starten maar dat mocht dus niet….

In de video hieronder deed Bode Miller nog mee in Sölden. Dat was in 2013.

Veel kijk plezier as zaterdag en zondag…en we hopen dat het weer geen roet in het eten gaat gooien.

Summit Travel Zoek en Boek

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×