Lindsey Vonn eerste vrouw op de Streif

Kitzbühel Hahnenkamm Streif Redbull

Lindsey Vonn eerste vrouw op de Streif

Vorig jaar was er op de Hahnenkamm ook een primeur. Kijk zeker de video maar eens.

Lindsey Vonn is de eerste skister die op één van ’s werelds gevaarlijkste pistes de ultieme uitdaging in afdaling skiën ’s nachts aangaat.

Het is haar allereerste afdaling in vier jaar en een piste die een item is op haar bucket list! En nog mooier, ze deed dit in het donker. In 2019 eindigde zij haar carrière en met 82 Worldcup overwinningen is Lindsey Vonn geen onbekende in het betreden van nieuwe wegen.

“Like jumping off the edge of the world” aldus Lindsey Vonn.

Officieel zijn de Hahnenkammrennen al begonnen met de Kitzbühelafdaling op vrijdag, de Hahnenkammafdaling op de zaterdag en op de zondag de twee slalom runs. Aangezien de World Cup wedstrijden in Kitzbühel alleen maar voor de mannen op het programma staat. Lindsey Vonn maakt nu een speciaal debuut. In het donker heeft ze een afdaling gemaakt van één van de moeilijkste pistes in de wereld.

“Alleen als je de Streif afdaalt, ben je een echte downhiller. De Streif is het hoogtepunt van alle afdalingen, het moeilijkste parcours ter wereld. Niemand geloofde dat ik het kon. Na al mijn verwondingen, om nu de once-in-a-lifetime kans te krijgen om hier uit het starthek te schieten en mijn droom te vervullen, is ongelooflijk”, aldus Lindsey Vonn.

Flinke uitdaging

De afgelopen vijf jaar  heeft Lindsey Vonn geen World Cup wedstrijd meer geskied. Toch ging zij er vol voor en stortte zich naar beneden op de Streif. Zij heeft met dank aan voormalige militair Heinz Hämmerle zichzelf goed voorbereid. Ook leende ze de ski’s van de Amerikaanse Ryan Cochran-Siegle om zo met meer dan 100 km/u in de nacht van de Streif af te suizen.

Vonn zei hierover: “Ik had het gevoel dat ik over de rand van de wereld sprong. Ik denk niet dat ik ooit zo nerveus ben geweest voor een start in mijn leven. Ik ben een sensatiezoeker, een adrenalinejunkie en ik houd ervan mezelf tot het uiterste te drijven. Ik leef voor een uitdaging als deze.”

Bekijk hier de spectaculaire beelden.

Bron: Red Bull

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×