Lindsey Vonn stopt, einde van een tijdperk

Lindsey Vonn OS 2010

Het zat er al een tijdje in en de geruchten waar er ook, Lindsey Vonn stopt met wedstrijdskiën. Wees gerust niet per direct, de Amerikaanse zal dit seizoen nog te zien zijn op de pistes.

Ze stopt, ook al zal ze het record van Ingemar Stenmark misschien niet overtreffen. Ingemar behaalde in de jaren ’70 en ’80 in totaal 86 wereldbeker overwinningen. Lindsey Vonn staat momenteel op 82 overwinningen.

Reactie van Vonn over het misschien niet verbreken van het record.

“If I get it [the record], that would be a dream come true,” Vonn said before a speaking event for Chase Ink in Manhattan. “If I don’t, I think I’ve had an incredibly successful career no matter what. I’m still the all-time winningest female skier.”

Bron

Laatste seizoen

Lindsey Vonn heet officieel Lindsey Caroline Kildow, de naam Vonn kreegt ze nadat ze trouwde met Thomas Vonn. Het huwelijk duurde echter 5 jaar, maar ondanks de scheiding behield ze de naam Vonn. Ze maakte haar debuut tijdens de wereldbeker race op 18 november 2000 in Park City Utah VS, in de 18 jaar won zij 82 wereldbeker races. Ook was zij 1 keer Olympisch kampioene op de afdaling (Vancouver 2010) en werd ze in Val-d’Isère wereldkampioen op zowel de afdaling als de Super-G.

Als ze nog 4 zeges kan behalen dit jaar zal ze het record van Ingemar Stenmark evenaren, of dat gaat lukken? We gaan het zien.

Blessures

In haar 18 jarige carrière heeft ze naast vele mooie momenten ook een paar pijn volle momenten gehad, één daarvan zorgde ervoor dat ze niet mee kon doen aan de Olympische Spelen van 2014 in Sochi Rusland.

Over haar blessure waar zij de Olympische spelen mist in Sochi is een aangrijpende documentaire gemaakt, hier zie je hoe hard zij werkt om terug te komen.

Het record

Tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang Zuid-Korea werd Sofia Goggia bekroont tot Olympisch kampioen afdaling, de race waar Vonn zelf haar enige gouden medaille won in 2010. Winnares Sofia Goggia hoopt ook dat Vonn terugkomt op haar besluit en doorgaat na dit seizoen. Vonn vertelde haar tijdens de Olympische spelen het volgende.

“If I physically could continue for four years, then I probably would,”  “But four years is a really long time. She said she’s going to keep trying to convince me, but we’ll see.”

Ook zei ze in Zuid-Korea nog dat ze door zou gaan tot ze het record in handen heeft, maar met 5 overwinningen vorig seizoen en 9 in seizoen 2016 kan ze dit record dit jaar verslaan.

Bron

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...