Lockdown ongevaccineerden eindigt maandag

FFP2 Mondmasker

Op de achtergrond de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner

Lockdown ongevaccineerden eindigt maandag. Hiermee komt na ruim twee maanden een einde aan de lockdown voor de ongevaccineerden in Oostenrijk.

Het opheffen van de lockdown is volgens de regering mogelijk nu de druk op de ziekenhuizen is afgenomen. De lockdown werd op 22 november ingesteld waardoor ongevaccineerden alleen naar buiten mochten voor bijvoorbeeld boodschappen, sport, werk of bezoek aan een arts. Vanaf maandag mogen zij nu ook weer naar een café, restaurant of naar de kapper maar men moet wel een coronatoegangsbewijs overleggen.
Alle andere maatregelen zoals 2G in de detailhandel en de avondklok om 22.00 uur blijven van kracht. Dat maakten bondskanselier Karl Nehammer (ÖVP) en minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein (Groenen) woensdag voor de ministerraad bekend.

De lockdown voor niet-gevaccineerden is ” een maatregel waar veel mensen wekenlang over klagen, maar die om gezondheidsredenen onvermijdelijk was“, aldus Nehammer. Volgens Mückstein zou de lockdown tijdens de feestdagen gewerkt hebben en nu zijn ze samen met Gecko tot de conclusie gekomen dat er geen dreiging is van directe overbelasting van de IC capaciteiten.

Meer versoepelingen?

Naast de opheffing van de lockdown voor ongevaccineerden beloofde Nehammer dat er binnenkort verdere versoepelingen zouden kunnen komen . Verder wordt de geldigheid van de vaccinatiecertificaten zoals gepland ingekort. Ook de oppositie roept op tot verdere versoepelingen. De NEOS eist zelfs een einde aan de 2G regel in de detailhanden en opheffen van de avondklok. De gouveneur van Tirol Günther Platter (ÖVP) is voor afschaffen van de avondklok, hij zegt dat men zich moet afvragen of het nog wel “epidemiologisch zinvol” is. Ook juristen zijn met de invoering van de verplichte vaccinaties van mening dat de vergaande beperkingen niet houdbaar zijn. Staatsrechtexpert Peter Bußjäger van de Universiteit van Innsbruck denkt dat de 2-G-regel nog steeds denkbaar is in hotels of bars. “Maar ik weet niet of een niet-gevaccineerde persoon niet eens schoenen mag kopen ‘, zegt de hoogleraar.

De Omikrongolf is nog niet voorbij en daarom houdt de overheid zich voorlopig er nog aan. Nehammer gaf woensdag echter voor de ministerraad aan dat er binnenkort versoepeling zou kunnen komen. Wordt vast weer vervolg!

Bron: tt.com

Lees ook onze liveblog.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Chaletnl-banner-900x600

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...