Lockdown Oostenrijk eindigt na 20 dagen

Pitztaler Gletsjer 21 november 2021

Er gloort hoop dat de pistes snel weer open kunnen, dit zou dan wel alleen voor de gevaccineerden zijn (hopelijk ook snel voor de toeristen)

Lockdown Oostenrijk eindigt na 20 dagen. De vierde lockdown waarin Oostenrijk zich nu in bevindt zal op 13 december voor gevaccineerden eindigen.

Hierop dringt minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein aan. Wel benadrukte Münckstein dat de lockdown voor iedereen noodzakelijk was geworden als een “ultima ratio” om de ziekenhuizen en vooral de IC afdelingen te ontlasten. Toch gloort er een beetje hoop in de laatste voorspelling van de experts aldus Münckstein. “De maatregelen die de afgelopen dagen zijn genomen hebben effect, de dynamiek van de infecties zou iets moeten vertragen.”

De persconferentie is hier te bekijken.

Geen streefwaarde

Welke streefwaarde er moet worden bereikt om de lockdown op te heffen is niet bekend gemaakt. Hij wees er alleen op dat er volgens deskundigen een contactreductie van dertig procent zou moeten worden bereikt om de positieve testen te laten afnemen.

“Het is mijn taak als minister van Volksgezondheid om ervoor te zorgen dat de intensieve medische zorg voor alle mensen in Oostenrijk gegarandeerd is”, aldus de minister tijdens de persconferentie.

Verbetering Salzburg en Opper-Oostenrijk

Ondanks dat Oostenrijk volgens het Corona-Ampel helemaal in het rood staat gloort er toch een sprankje hoop. De risicocijfers in de twee deelstaten daalt. Het risicocijfer houdt rekening met de leeftijdsopbouw van de geïnfecteerden en hun vaccinatiestatus. Het aantal gevallen zijn nog steeds hoog maar de trend vlakt af. De hogere aantallen zijn deels te verklaren door een uitbreiding van de testen.

Medicatie

Oostenrijk pakt wel door met het bestellen van medicijnen tegen het virus. De medicijnen die goedgekeurd zijn daarover spreekt men “zeer bemoedigend”. Oostenrijk wil in totaal 80.000 therapiecycli  Molnupiravir van Merck & Co (MSD) aanschaffen voor 612 euro per stuk. Ook wil men 270.000 cycli Paxlovid  van Pfizer bestellen waarvan de prijs nog niet bekend is. In de begroting is voor deze aankopen in totaal 50 miljoen euro uitgetrokken.

Vaccineren

Tijdens de persconferentie verdedigde minister Susanne Raab (ÖVP) het openhouden van scholen als de “juiste manier”. Men moet ook letten op de psyche en het welzijn van de kinderen op de lange termijn. “Ik ben het 100 procent eens met de minister van Onderwijs”, aldus partijgenoot Heinz Faßmann. Daarnaast zijn er veiligheidsmaatregelen en is er een mooi testsysteem opgezet in de scholen en draagt ​​zo bij aan het herkennen van het besmettingsproces.

Zowel Raab als Mückstein riepen opnieuw op tot vaccinaties. Dinsdag waren het er 99.966, waarvan ongeveer 11.000 eerste prikken. Dit is “goed, maar niet goed genoeg”, waardoor men verder denkt in de richting van verplichte vaccinatie.

Lees ook onze liveblog.

Bron: tt.com, Salzburg24.at

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Superskicard

© superskicard.com

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...