Lockdown Oostenrijk tot 18 januari maar skigebieden blijven open

Westendorf topfoto

Lockdown Oostenrijk tot 18 januari maar skigebieden blijven open

Deze vrijdagmiddag stond in het teken van wachten op de persconferentie. Deze zou starten om 15:00 uur maar uiteindelijk ging men pas om 18:00 uur van start.

De lockdown die nu doorgaat tot midden januari heeft een mooi doel en dat is dat men het toerisme wel weer mogelijk wil maken. Maar waar de wintersporters naar uitkeken dat was een uitspraak of de liften wel of niet in bedrijf konden blijven vanaf 24 december. Daar is nu duidelijkheid over. Veel zogenaamde einheimischen (lokale bewoners) kijken daar toch naar uit. Die kunnen eindelijk eens lang skiën met de kerst en oud en nieuw.

De skigebieden mogen open blijven en dat is voor de Oostenrijkers die van de buitenlucht houden en van de skisport een opluchting… maar zeker ook voor de diverse bergbahnen. Buiten mag men sporten, ook is langlauf genoemd en zelfs schaatsen, ook dat wordt in Oostenrijk gedaan.

Hinterglemm topfoto

Maar de verschillende Bundeslander in Oostenrijk kunnen zelf ook nog beslissen of een gebied open mag gaan of niet. Of daar echt een negatieve inhoud aan gegeven gaat worden is niet de verwachting.

Ook worden de inwoners van Oostenrijk uitvoerige getest en dat is in het weekend voorafgaand aan de 18e januari. Deze datum is namelijk op dit moment het eindpunt van deze strenge maatregelen. Wat er daarna gaat gebeuren zullen we vast wel weer horen in een nieuwe persconferentie. Overigens is het zo dat als je als inwoner van Oostenrijk je zelf niet laat testen in dat weekend, sterker nog je komt niet opdagen dan betekent dit dat je een week in quarantaine moet gaan.

Hoe Oostenrijk straks omgaat met het toerisme daar zijn wel doelen voor gesteld. Vanaf 18 januari is het plan om Hotels, appartementen restaurants te openen. Er kan dan ook weer aan wintersport worden gedaan. Ook zullen er voor de toeristen strenge regels zijn mbt testen. Het is ons nog niet duidelijk aan welke voorschriften je zou moeten houden en of je je ook in Nederland of België kan laten testen. Als daar meer duidelijkheid over is dan zullen we daar zeker over berichten. Maar één ding staat nu al als een paal boven water en dat is dat je pas een skigebied in mag gaan met een negatieve test.

We zullen nog even geduld moeten hebben en ook wachten hoe de regels zijn met testen. Tot die tijd hou vol, blijf gezond!

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Wegens gigantisch succes zijn we door al onze Buffy’s heen. We hebben een extra bestelling gemaakt maar deze zijn naar verwachting weer in januari 2021 leverbaar. Wel kunnen jullie alvast de buffy’s voor-bestellen. We noemen dat een pre order. Met het achterlaten van je e-mailadres kunnen we je dan een bericht sturen zodra de nieuwe Buffy’s er zijn!

Als alles goed gaat hebben we de buffy’s in januari weer binnen. Wil je een bericht krijgen van ons en ook bestellen, ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...