Lockdown Oostenrijk verlengd tot 11 december

Lockdown Oostenrijk verlengd. De lockdown is nu officieel volgens plan door de hoofdcommissie van de Nationale Raad verlengt tot 11 december.

Eerder was het al bekend dat de lockdown 20 dagen zou gaan duren met een evaluatie na 10 dagen. De regeringspartijen ÖVP, Grünen en de SPÖ stemden voor terwijl de NEOS en FPÖ tegen stemden waarmee de lockdown verlengt kon worden tot 11 december 2021.

De wijziging was nodig omdat er volgens de wet slechts voor tien dagen uitreisbeperkingen mogen worden opgelegd. De overige lockdown-regels blijven in wezen ongewijzigd.

Wijzigingen

Een grote verandering zijn de openingstijden voor winkels en leveranciers die tijdens de huidige lockdown al open mochten blijven voor de primaire diensten. Winkels en leveranciers moeten vanaf uiterlijk donderdag de deuren om 19:00 uur sluiten voorheen was dit 21:00 uur.

Ook is er een wijziging in de geldigheid van de vaccinatiecertificaat, deze gaat van 360 naar 270 dagen. Dit geldt echter niet voor mensen die tweemaal gevaccineerd en hersteld zijn, voor hen is het bewijs nog 360 dagen geldig. Deze regeling gaat op 6 december in werking.

Koopzondag in Advent tijd

De lockdown treft de detailhandel normaal zijn er drie advent zaterdagen en de Maria-vakantie maar dit gaat nu niet door. De sociale partners hebben afgesproken om op zondag 19 december open te gaan. Medewerkers die zich vrijwillig aanmelden voor deze dag verdienen het dubbele en krijgen een extra vrije dag. De uitzondering zal niet gaan gelden voor supermarkten en drogisterijen die tijdens de lockdown al open zijn.

Voor de opening van de winkels is wel een verordeningen van de provinciegouverneurs nodig. Minister van Economische Zaken Margarete Schramböck (ÖVP) is al begonnen met de eerste gesprekken met de gouverneurs.

Bron: orf.at, orf.at, tt.com

Lees ook onze liveblog.

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Superskicard

© superskicard.com

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...