Lockdown voor niet-gevaccineerde mensen verlengd en nieuwe maatregelen goedgekeurd

Saalbach topfoto

Lockdown voor niet-gevaccineerde mensen verlengd en nieuwe maatregelen goedgekeurd

Met de stemmen van de ÖVP, Groenen en SPÖ keurde de hoofdcommissie van de Nationale Raad maandag de Covid 19-beschermingsmaatregelenverordening met nieuwe coronamaatregelen goed.

De mondmaskerplicht in de open lucht en de 2G-controles in de detailhandel gelden vanaf 11 januari 2022 en zijn in eerste instantie beperkt tot 20 januari 2022. De lockdown voor niet-gevaccineerde mensen werd opnieuw verlengd tot 20 januari 2022.

Volgens de verordening moet een FFP2-masker in de toekomst ook buitenshuis op openbare plaatsen worden gedragen als een afstand van twee meter niet kan worden aangehouden. Het  mondmaskervereiste geldt niet voor mensen uit hetzelfde huishouden of naaste familieleden en als de minimale afstand tot andere mensen slechts kort onderschreden wordt.

De wijziging van de verordening bepaalt ook dat het 2G-bewijs vanaf 11 januari 2022 moet worden gecontroleerd in de detailhandel en in dienstverlenende bedrijven.

De uitreisbeperkingen voor mensen zonder 2G-bewijs is nodig omdat anders de medische zorg wordt overbelast.. Het terugdringen van contacten is nog steeds essentieel om de landelijke ziekenhuiszorg in stand te houden.

Minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein (Groenen) woonde de vergadering niet bij. Hij zit tot en met dinsdag nog steeds in vrijwillige zelfisolatie, omdat hij vorige week contact had met bondskanselier Karl Nehammer (ÖVP), die later positief testte.

Lees ook ons Liveblog.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Kirchberg Fleckalmbahn FANtastisch oostenrijk

Corona Reiscertificaat

Colada Sport2000 banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Ski Outlet Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...