Lockdown voor Salzburg en Oberösterreich vanaf maandag

Maagdelijke Piste Ribbelpiste

Lockdown voor Salzburg en Oberösterreich vanaf maandag

Helaas gaat het toch weer gebeuren. De duur van deze lockdown gaat waarschijnlijk enkele weken duren. Het is een streng lockdown die volgens deskundigen gaat om een duur van 3 tot 4 weken.

Wilfried Haslauer (gouverneur van Salzburg) Hij hoopt voor de kerst uit deze strenge lockdown te komen, maar dat is niet gegarandeerd. Het zal afhangen van de voortgang van de vaccinaties.

Geen alternatief

De laatste ontwikkeling in deze besmettingsgolf liet geen andere keuze. Er was “geen alternatief”. Een paar dagen geleden had Haslauer een lockdown geblokkeerd. Hij zei dat er “twee dagen geleden een andere situatie was”. De lockdown is nu een “kans” om weer naar het normaal te gaan.

Formeel zal de lockdown volgens Haslauer op verzoek van de twee deelstaten (Salzburg en Oberösterreich)door de Oostenrijkse  regering worden uitgevaardigd. Hiermee wordt ook de basis gelegd voor eventuele andere deelstaten. Een besluit van de hoofdcommissie van de Nationale Raad is nodig, die naar verwachting vrijdag na afloop van de reguliere Nationale Raadsvergadering bijeenkomt. De regeling hiervoor kan slechts voor tien dagen worden afgegeven en moet daarna worden verlengd.

De deelstaat Salzburg wil nu het aantal vaccinaties verhogen – vooral mensen die voor een eerste vaccinatie komen of voor een derde. Hiervoor zou de capaciteit worden uitgebreid. De vaccinatie is de enige uitweg uit de pandemie, zeiden Haslauer en de staatsgezondheidsfunctionaris Christian Stöckl (ÖVP). Haslauer zei ook dat hij voorstander was van de invoering van een “financieel beloningssysteem” voor vaccinaties. Hier wordt momenteel aan gewerkt.

Vrijdag wordt er wellicht een landelijke lockdown afgeroepen!

Mocht er morgen “geen landelijke lockdown zijn, dan zal er vanaf volgende week zeker een lockdown van enkele weken zijn in OberÖsterreich en Salzburg ”, zei Stelzer (Gouverneur OberÖsterreich)  donderdag voorafgaand aan de gouverneursconferentie op vrijdag. Voor donderdagmiddag belde hij het Oostenrijkse “RIVM” om te beraadslagen over de volgende stappen. Vanmiddag werd een persconferentie aangekondigd.

We gaan het afwachten is wat dit nu weer voor ons allemaal gaat brengen. Laten we hopen dat de maatregelen aanslaan en dat deze maatregel over een aantal weken wordt ingetrokken vanwege het teruglopen van de besmettingen en opnames in de ziekenhuis.

Blijf positief en heb je een reactie bij ons op onze sociale media pagina’s. Hou het netjes!

Lees ook ons Live Blog.

Heren Skipak CMP FANtastisch Oostenrijk

Oostenrijkse Winkel grote banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...