Extreem warm, lokaal 18 graden mogelijk

Extreem warm, lokaal 18 graden mogelijk

Na de regen van gisteren breekt vandaag de zon flink door. Deze ochtend hangt er echter wel mist of nevel in sommige dalen, die niet  oplost. Echter in de bergen schijnt de zon al wel flink. Vanmiddag schijnt ook in de meeste dalen de zon en vooral in de van zuid naar noord georiënteerde dalen kan de temperatuur hard stijgen. Lokaal 18 graden is daarbij niet uitgesloten. Kortom de laatste dag van het jaar verloopt een beetje lenteachtig. Mogelijk worden nog nieuwe records verbroken. Op 1500 meter stijgt de temperatuur naar 11 tot 14 graden en de vorstgrens ligt rond de 2900 meter.

Tijdens de oudjaarsnacht kan dichte mist voorkomen

Vanavond, oudejaarsavond, is het helder en goed weer. Maar in sommige dalen kan opnieuw nevel of mist ontstaan. Vooral rondom middernacht wordt in nog sneeuw bedekte dalen dichte mist verwacht. Het kwik stijgt bij windstil weer in de dalen naar waarden rond of iets onder nul. Maar met wind of boven de inversie blijft het zeer mild met 10 graden.

De aangevoerde bovenlucht is bijzonder warm

Morgenochtend is het opnieuw strak blauw en zonnig. In sommige dalen kan opnieuw mist of nevel hangen. Niet overal lost dit op maar hierboven is het prachtig zonnig weer. Opnieuw stijgt het kwik naar record hoge waarde. Het zou opnieuw lokaal 18 graden kunnen worden. Kortom op naar het terras en zonnen maar!

Ook zondag is het nog warm en mooi weer. Wel trekken er af en toe sluierwolken over. Maandag wordt de bewolking al wat dikker maar waarschijnlijk blijft het droog.

Dinsdag slaat het weerbeeld om als een koufront vanuit het noorden nadert. In de nacht naar woensdag zakt de sneeuwgrens naar dalniveau. Er zou zomaar eens 15 tot plaatselijk 30 centimeter sneeuw kunnen vallen. Hierna breekt de zon door en is het koud winterweer.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...