Lokale groep neemt meerderheid in St. Johanner Bergbahnen

St Johann in Tirol topfoto

St Johann in Tirol met schitterend uitzicht op de Wilderkaiser

Lokale groep neemt meerderheid in St. Johanner Bergbahnen

Een tijd geleden had Skistar (Zweden) al meegedeeld dat men de aandelen ging verkopen en dat men zich ging terugtrekken uit de St. Johanner Bergbahnen. Het zou gaan om 68% van de aandelen.

De Tiroler Schultz Group wilde aanvankelijk de aandelen kopen. Ook de Pletzer Group had interesse getoond in de aankoop. Als gevolg hiervan waren er juridische geschillen tussen SkiStar en de gemeente en het TVB van  St. Johann in Tirol. Dit ging met name over het verkoopproces.

De kogel is nu dan eindelijk door de kerk, wie is deze Lokale groep?

MIC-Marbach-Group, Pletzer Group en Autobus Oberbayern nemen de meerderheidsaandelen in de St. Johanner Bergbahnen over. Zowel de gemeente en het Tourismusverband (die beide ook aandeelhouder zijn) kunnen met deze overname leven.

Nieuw overnamebod

Marbach had na de algemene vergadering van TVB exclusief aan de districtskranten bevestigd dat het een aanbod had gedaan om de meerderheidsaandelen over te nemen tegen dezelfde voorwaarden als voor de concurrent. De oprichting van een nieuwe gezamenlijke onderneming – werktitel “St. Johanner Bergbahnen Beteiligungs-Gesellschaft” – werd beloofd.

“Het contract voor de aankoop van de Bergbahn-aandelen is vrijdagmiddag ondertekend en de aankoopprijs werd onmiddellijk overgedragen. Het contract is dus volledig rechtsgeldig en notarieel”, legt Marbach uit, die de onderhandelingen van de groep met SkiStar leidde.

Zij gaan nu direct aan de slag en behandelen de herinrichting van de bergbahn.

“We proosten nu met veel plezier op het goede resultaat met de verantwoordelijken van St. Johann. We zijn erg blij dat we een regionale oplossing hebben gevonden. Dat was een grote zorg voor ons, aangezien we een hotel ter plaatse exploiteren. Met Anton Pletzer, als een ervaren kabelbaanoperator hebben wij de juiste partner aan boord,” zegt Marbach, die SkiStar bedankt voor de professionele bediening.

“Als bedrijf met sterke wortels in de regio passen de bergbanen perfect in ons portfolio”, voegt Pletzer toe.

De nieuwe eigenaren willen de concrete investerings- en uitbreidingsplannen bespreken met de andere aandeelhouders en verantwoordelijken in de regio.

Wij zijn erg benieuwd wat dat inhoud. St Johann in Tirol kan zo hier en daar wel een nieuwe lift gebruiken en zou ook volledig passend zijn bij dit mooie skigebied.

St Johann in Tirol topfoto

Hieronder ons laatste bezoek aan dit skigebied (hopelijk de volgende keer weer met Kaiserwetter)

Bron Meinbezirk.at

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht