Loop van het weekend droger!


Loop van het weekend droger!

Ook vandaag zullen enkele stevige buien ontstaan, maar tijdens het weekend wordt het steeds vaker droog. Zeker zondag verloopt vriendelijk met geregeld veel zon.

Vanmorgen is het op veel plaatsen nog droog maar vrij bewolkt. De zon zien we nauwelijks. In het noorden vallen al buien en in de loop van de dag leeft ook elders weer de buiigheid op. Deze buien kunnen opnieuw gepaard gaan met hagel of onweer. Tussen de buien door is wel ruimte voor de zon en zijn er soms lange droge perioden. Het wordt maximaal 19 tot 24 graden.

Vanavond lossen de meeste buien op en de nacht verloopt droog.

Morgen leeft de buiigheid wat sneller op dan vandaag, opnieuw is kans op hagel en onweer. In de loop van de dag wordt de lucht iets droger en zullen de buien minder talrijk worden. Het wordt 18 tot 24 graden.

Zondag begint de dag zonnig en droog, tijdens de middag ontstaan wel stapelwolken. Opnieuw is een bui mogelijk, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het nagenoeg droog. De maxima komen hoger uit, en her en der kan het 25 of 26 graden worden.

Ook maandag is het vriendelijk en aangenaam meiweer, maar vanaf dinsdag volgen opnieuw buien.

Jeroen Elferink

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×