Lucht in Tirol erg schoon geworden

Autobahn

Lucht in Tirol erg schoon

Door oa. de teruggang van het verkeer en daarmee doelend op het aantal auto’s is de luchtkwaliteit enorm verbeterd. De stikstofdioxidewaarden zijn met 50 tot 60 % gedaald tov afgelopen voorjaar.

Het verkeer is op de Tiroler Landesstrassen met maar liefst 74% afgenomen. Het goederen verkeer is met maar liefst 24 procent gedaald.

De metingen zijn gedaan op 12 representatieve punten in Tirol.

Op de Fernpass ook enorme teruggang in het verkeer

Bij de Fernpass hebben ze goed kunnen meten. Waren er in de periode 18 tot 24 maart 2019 in 24 uur 14.802 voertuigen onderweg. Van 16 tot 22 maart waren dat er 1.966 in 24 uur. Dat is een teruggang van maar liefst 87 procent. De vrachtauto’s zijn teruggegaan van 1.393 naar 1.005 en dat is een afname van 28 procent.

Stikstofdioxide

De stikstofdioxide is maar liefst met 50 tot 60 procent teruggegaan. Men heeft op drie punten gemeten.

  • Inntalautobaan bij Vomp
  • Brennerautobahn bij Gärberbach
  • Innsbrucker Fallerayerstrasse
  • L355 bij Heiterwang

Deze plekken zijn zeker representatief voor heel Tirol.

Autobahn

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht