Luchtdrukblokkade: aanhoudend zonnig!

Vandaag starten we de dag in het Westen en Zuiden met veel zon. In enkele dalen vriest het matig tot streng. Richting het Oosten zijn er nog wolkenvelden en staat er nog een harde wind. Gelukkig keert vanmiddag ook hier de rust terug. Wat volgt is een prachtige zonnige middag met weinig wind en temperaturen rond of iets boven nul. Perfect skiweer! Verder stijgt de luchtdruk vandaag snel. Ook komende avond en nacht is en blijft het helder. Opnieuw komt het tot strenge vorst. Het lawinegevaar blijft echter groot.


Morgen stopt de stijging van de luchtdruk en stabiliseert zich rond de 1035 hpa, in het Westen zelfs 1040hpa. De komende dagen blijven we deze waarde’s zien op de barometer. Hierdoor blijft het rustig en zonnig.

Morgen starten we de dag her en der met mist maar deze lost snel op. Opnieuw volgt een zonnige middag. Het is wel milder en op 1500 meter komt het kwik boven nul. In de dalen kan het 4 tot 8 graden worden. Met veel zon en weinig wind is dat gewoon top. De nacht naar vrijdag brengt ook strenge vorst.


Vrijdag kunnen er tijdelijk wat meer wolkenvelden boven Oost-Oostenrijk hangen. Verder blijft het onveranderd zonnig. Het begint wel zachter te worden met in de dalen soms voorjaarsachtige temperaturen. Aan de zonkant van de berg begint het sneeuwdek dan ook al een beetje lijden onder de zon en dooi. Verder is het gewoon top met perfect ski en terrasjesweer.

Zaterdag blijft het ook zonnig en wordt het nog zachter. Het wordt in de middag 7 tot 16 graden, de 16 in Inntal. Op 1500 meter is het een graad of 5.

Zondag verandert er maar weinig. Wie is aangekomen in Oostenrijk kan genieten van prachtig zonnig weer. Advies: ski lekker in de ochtenden en pak in de middag het terras. De pistes zullen aan de zonkant pappig worden. Ook zullen we onder de 1000 meter de eerste groene almen zien terugkeren. Maar dat is vrij normaal half februari, als de winter over haar hoogtepunt heen is.


De lange termijn laat tot en met 20 februari nagenoeg geen veranderingen zien. Het blijft mild en zonnig, perfect skiweer in de ochtend en heerlijk terrasweer in de middagen. Hierna zijn er eventueel mogelijkheden tot herstel van winterweer. Maar het blijft gissen, de blokkade kan ook zomaar langer standhouden.

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...