Neerslag luidt einde hittegolf in

Laatste dag in het zwembad van Brixen im Thale 10 september 2023

Luidt de neerslag het einde van de hittegolf in?

De hitte van de afgelopen dagen komt ten einde, dat gaat uiteraard gepaard met neerslag.

Vandaag is van een mogelijk einde aan de hitte nog niks van te merken. De zomer zet nog even door met veel zon maar ook bewolking waar lokaal een onweersbui uit kan vallen. De dag begint ook lokaal met een mistbank die snel verdwijnt zodra de zon zich laat zien.

Het blijft grotendeels droog met een zwakke tot matige wind uit het oosten tot zuiden. Middagtemperaturen zullen stijgen naar maximaal 25 tot 32 graden.

Ook morgen is het zomers en begint de dag weer met een lokale mistbank. De zon laat zich weer goed zien maar in de loop van de dag zullen er wolkenvelden gevormd worden. Hieruit zal met name in de noordelijke en centrale Alpen een enkele regen- en of onweersbui uit kunnen gaan vallen. De wind is zwak tot matig met een maximale middagtemperatuur tussen de 25 en 32 graden.

Verdere trend

Woensdag begint de dag in het westen en aan de noordkant van de Alpen met bewolking waaruit het nodige aan regen kan vallen. Dit regenfront waar ook onweersbuien uit voort kunnen komen zal zich in de loop van de dag over het gehele land trekken. Ondanks de bewolking en neerslag is er ook ruimte voor de zon.

De wind is matig tot krachtig en komt uit het westen met een maximum dagtemperatuur dat tussen de 21 en 27 graden ligt.

Donderdag is het nog steeds wisselvallig, met de nodige regenbuien. In loop van de dag zullen de buien af nemen en is er ruimte voor de zon, het zuiden zal het langst onstabiel zijn met uiteraard weer onweersbuien. De maximumtemperaturen liggen tussen de 19 en 24 graden met een stevige wind, en in het oosten een krachtige noordwestenwind.

Vrijdag zal de zon zich weer wat vaker laten zien maar het is niet geheel onbewolkt. In de loop van de dag kan het lokaal gaan regenen. Maximum ligt tussen de 17 en 26 graden.

Nog niet de afkoeling maar wel een stuk koeler dan de dagen er voor.

Hoe het verder verloopt, morgen weer meer weer vanuit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Interhome Banner 1250x700

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...