Lünersee een FANtastische omgeving

Lunersee foto @Claudia Botman via Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Lunersee foto @Claudia Botman via Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Lünersee een FANtastische omgeving

We kregen van Claudia op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk hele mooie foto’s binnen die we graag hier ook op dit platform willen delen. Ook zijn we eens “gedoken” in de Lünersee, waar ligt het en wat kun je er allemaal vinden. Lees hieronder maar eens verder.

  • De Lünersee is een schilderachtig bergmeer in Oostenrijk, gelegen in het Montafon-dal in de deelstaat Vorarlberg. Hier zijn enkele feiten en kenmerken van de Lünersee.
  • De Lünersee is gelegen in het Brandnertal, een prachtige vallei in het westen van Oostenrijk. Het is onderdeel van het Montafon-gebied, dat bekend staat om zijn alpiene landschappen. Het meer ligt op een hoogte van ongeveer 1.970 meter boven zeeniveau.
  • De Lünersee staat bekend om zijn heldere, turquoise water en wordt omgeven door indrukwekkende bergtoppen. Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars vanwege de adembenemende omgeving.
  • Er zijn verschillende wandelroutes en paden in de omgeving van de Lünersee. Wandelaars kunnen genieten van de ongerepte natuur, alpenweiden en spectaculaire uitzichten tijdens hun tochten.
  • Om de Lünersee te bereiken, kun je gebruikmaken van de Lünerseebahn, een kabelbaan die je naar het beginpunt van het wandelgebied brengt. Vanaf daar kun je te voet verder gaan naar het meer. De Lünersee is zowel in de zomer als in de winter een aantrekkelijke bestemming. In de zomer kun je genieten van wandelen, picknicken en andere buitenactiviteiten, terwijl de omgeving in de winter verandert in een sprookjesachtig sneeuwlandschap, ideaal voor winterse actie.

Al met al is de Lünersee een prachtige natuurlijke bestemming in Oostenrijk, ideaal voor iedereen die van de bergen en heldere bergmeren houdt. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te wandelen en te genieten van de schitterende omgeving.

Lunersee foto @Claudia Botman via Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Lunersee foto @Claudia Botman via Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×