Maak deze zomer een fietsvakantie door Oostenrijk

Kitzsteinhorn Mountainbike

Tegenwoordig zijn er tal van verschillende vakantietypes beschikbaar als we kijken naar Oostenrijk als vakantieland. Natuurlijk staat het land bekend als wintersport bestemming, maar ook steeds meer mensen beginnen Oostenrijk te ontdekken als een fantastisch zomervakantie land.

Zo biedt Oostenrijk voor de actieve mens heel veel opties. Toch is er één specifieke soort die de afgelopen jaren erg in trek is, en dat zijn de fietsvakanties. Oostenrijk leent zich met zijn goede wegen en uitdagend doch divers landschap uitermate goed voor een fietsvakantie. Toch zijn er nog genoeg mensen die hier nog niet heel veel van weten, daarom hebben wij een aantal dingen op een rijtje gezet over een fietsvakantie door Oostenrijk.

Geniet van de natuur en de geweldige omgeving

Ieder van ons weet dat Oostenrijk een prachtige omgeving heeft. De ongerepte bergen, mooie dalen en pittoreske dorpjes konden zo uit een schilderij gekomen zijn. Alhoewel vakantiegangers die door Oostenrijk komen met de auto hier wel iets van mee krijgen, ervaren ze dit nooit zo goed als fietsers dat doen tijdens een fietsvakantie. Als je op een fiets door het Oostenrijkse landschap trekt, dan zal je het land letterlijk van dichtbij meemaken.

Niet alleen kan je natuur ruiken, voelen en zien, maar het uitzicht vanaf een hoge berg wordt vele malen beter gewaardeerd als je deze zelf hebt beklommen op de fiets.

Iedereen kan door de Alpen fietsen met een e-bike

Kitzsteinhorn Mountainbike

Iets dat wij veel horen van mensen is dat een fietsvakantie door de Alpen nogal intimiderend kan zijn. Maar wist je dat je helemaal niet in topconditie hoeft te zijn hiervoor? Steeds meer reisorganisaties bieden een fietsvakantie aan waar je goede e-bikes mee kan krijgen. Dit maakt vooral de normaliter zware beklimmingen ineens een stuk lichter. Natuurlijk is het wel handig als je enigszins in vorm bent en ervaring hebt met het fietsen van langere afstanden, maar een e-bike maakt hier een wereld van verschil.

Laat je bagage vervoeren per wagen tijdens een fietsvakantie

Eén van de grootste nadelen van een fietsvakantie is het feit dat je best veel bepakking mee moet nemen. Zelfs als je van hotel naar hotel fietst moet je relatief veel spullen vervoeren. En vooral als je lange afstanden en stevige klimmen wilt maken is dit niet altijd even fijn.

Vanwege die reden zijn er tegenwoordig veel complete fietsvakanties te vinden die jouw bagage van slaapplek naar slaapplek vervoeren per wagen, zodat jij zelf zo min mogelijk mee hoeft te nemen. Omdat deze vakanties vaak een volledig pakket zijn met overnachtingen, fietsverhuur, etc, behoort de transport van je bagage ook tot dit pakket.

Maak eens een overnachting bij Nederlanders tijdens je fietsvakantie

Iets wat je ook veel ziet in Oostenrijk, is dat geëmigreerde Nederlanders hier een hotel of BnB beginnen. Het is dan ook een echte aanrader om tijdens je vakantie bij Nederlanders in Oostenrijk te  overnachten. Niet alleen geeft dit een soort gevoel van thuiskomen, wat wel zo prettig is na een lange dag fietsen, ook zijn veel Nederlandse slaapplekken beter ingesteld op fietsvakanties dan de Oostenrijkse tegenhangers. Veel Nederlandse hoteliers hebben bijvoorbeeld speciale fietsstallingen en onderhoudsopstellingen.

Er zijn natuurlijk ook genoeg andere actieve vakanties

Lijkt jou het leuk om eens een actieve vakantie te ondernemen in Oostenrijk, maar ben je zelf niet de grootste fan van fietsen? Gelukkig zijn er genoeg alternatieven aan actieve vakanties in die dit land te bieden heeft. Zo kan je hier geweldig wintersporten en in de zomer wandelen. Wil je iets extra speciaals doen? Steeds vaker worden er vakanties aangeboden waar je wandelt van hotel naar hotel of van herberg naar herberg. Op die manier zie je veel meer van de omgeving en loop je een heuse trektocht

Kitzsteinhorn Mountainbike

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...