Maandag nog sneeuw daarna droog en zonnig

bron: wetterpate DWD

Maandag nog sneeuw en daarna droog en zonnig. Dat is eigenlijk het weer in een notendop de komende week. Het is de komende week een beetje saai voor een weerman. Afgelopen nacht heeft het hier en daar nog wat licht gesneeuwd en vandaag neemt de neerslag meer en meer af. De zon komt tevoorschijn en aan het einde van de dag kan het strak blauw zijn. Met de vers gevallen sneeuw zal dat op de webcams, tegen zonsondergang, hele mooie plaatjes opleveren. De uitgangssituatie is zo dat een uitloper van hogedrukgebied Romy op zondag droog weer brengt. Alleen een front van Olaf gaat op maandag roet in het eten gooien.

Want de fronten van lagedrukgebied Olaf stomen op richting het oosten. Op zondag drukt de neerslag al tegen de Franse Alpen aan en het koerst verder naar het oosten. Op zondag is het echter nog droog in de Oostenrijkse Alpen maar neemt de bewolking vanuit het westen toe. Vorarlberg zal eerst te maken krijgen met bewolking en langzaam nemen de wolken op zondag de overhand. Eindigde zaterdag nog erg fraai, zo zal zondag bewolkt eindigen en gaat het vanuit het westen langzaam sneeuwen.

De meeste neerslag valt in de nacht van zondag op maandag. Het oosten kan wel eens helemaal droog blijven of wellicht een verdwaalde bui op maandag.

Wat betreft de sneeuwvalgrens is het uitermate lastig. De noordelijke  Alpen liggen net in de koude lucht om het in de lagere dalen wat wit te laten worden. Op de hoofdkam ligt de sneeuwgrens rond de 1200 meter. En in de zuidelijke Alpen kruipt de sneeuwgrens omhoog. Het is echt kwestie van nowcasten op maandag.

En de rest van de week neemt de hogedruk het heft in handen boven west Europa. Dat betekent een aantal dagen Kaiserwetter. En die situatie kan wel eens tot volgende vrijdag duren zoals in de bewegende beelden te zien is. Wel zal de inversie toenemen. Dat betekent dat de dalen last kunnen krijgen met hardnekkige mist.

Om de proef op de som te nemen kijken we altijd even naar de pluim. Enorm veel zekerheid in de pluim van alle leden tot en met vrijdag. Zowel in temperatuur als in neerslag. Neerslag op maandag, daarna stijging van de temperatuur en droog. Na vrijdag is alles mogelijk. Wel is de trend dat het kouder wordt.

Resumé: Alpen vandaag en maandag in de neerslag, het oosten wellicht helemaal droog.

Fijn weekend.

Ronaldo

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht