Malta Hochalmstrasse naar Kölnbrein FANtastisch

Malta Hochalmstrasse naar Kolnbrein

Malta Hochalmstrasse naar Kolnbrein FANtastisch

We hadden besloten om eens richting het Hohe Tauern gebied te gaan. Onze route gaat via de Malta Hochalmstrasse naar de hoogste stuwdam van Oostenrijk genaamd Kolnbrein. Daar op een hoogte van 1933 meter kom je, na een reis over de Hochalmstrasse van 14,4 kilometer met 6 rots tunnels en 9 haarspeldbochten, in een dal genaamd “Dal van Het vallende Water”.

Waterval

Het water stroomt hier langs de kloof aan beide kanten naar beneden. Deze weg is fantastisch om te rijden met de auto, motor of voor de fanatiekelingen met de fiets. Boven is het zo smal dat je 2 verkeerslichten tegenkomt die het verkeer doseren voor toegang door de tunnels en over de smalle wegen. Neem wel de tijd want als je voor het rode licht staat duurt het circa 20 minuten voordat je door mag. Dit is zeker het wachten waard.

Malta Hochalmstrasse naar Kolnbrein Tunnel

Eenmaal boven gekomen zie je de Kohlbreinsperre van 200 meter hoog en 626 meter breed. Als het stuwmeer gevuld is zit er ruim 200 miljoen m3 water in. Dat water gebruiken ze om elektriciteit op te wekken. Boven heb je ook nog voor degene die het durven een “Skywalk” een hoefijzervormige cantileverbrug. Daar kan je op een glazen oppervlak staan en 200 meter naar beneden kijken en genieten van het uitzicht. Of voor de daredevil bungee jumpen.

Malta Hochalmstrasse naar Kolnbrein

Als je meer geïnformeerd wil worden kan je ook een rondleiding nemen deze kost 7,50 euro. Verder hebben we ook nog een hoop tour skiërs gezien die beklommen het besneeuwde gedeelte, één skiede vervolgens naar beneden. Er zijn ook meerdere restaurants onderweg naar boven maar wil je van het uitzicht genieten neem dan het restaurant op de top. De kosten voor toegang van de pas bedragen 20 euro per auto / bestelbus en 13 euro voor de motor. Met de *Kaernten card is de toegang gratis.

  • Kaernten card is verkrijgbaar bij VVV kantoor. Zeker de moeite waard en je hebt het bedrag er zo uit.. Zie link kaerntencard.at
  • Honden zijn welkom je kan er geweldig wandelen.

Natuurlijk heeft Marcel ook nog een video opgenomen. Deze is erg lang maar we willen er niet teveel in snijden. De weg naar beneden is ook opgenomen en deze willen we de echte liefhebbers laten zien. Na het zien van de video wil je daar zelf ook eens rijden. Je bent gewaarschuwd!

Malta Hochalmstrasse naar Kolnbrein

Kolnbrein

Kolnbrein

Kolnbrein

De Groeten Marcel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Alpen Reizen

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht