Man viel in een gletsjerspleet op de Großvenediger

Kaprun Kitzsteinhorn grossglockner

Man viel in een gletsjerspleet op de Großvenediger

Een zogenaamde “sneeuwbrug” brak toen een 33-jarige over deze sneeuwbrug liep. Hij viel ongeveer tien meter naar beneden. Een berggids hoorde het hulpgeroep van de metgezel en redde de man uit de kloof.

De val van deze 33-jarige in een spleet op de Großvenediger liep uiteindelijk goed af. Samen met een 28-jarige ging de man ’s morgens vroeg met toerski’s van de Johannishütte naar de top. Rond 12.30 uur gingen de twee richting de Neue Pragerhütte/Innergschlöß.

Tussen Rainertörl en Venedigerscharte ging het mis. Bij het lopen over deze gletsjerspleet brak de sneeuwbrug onder de 33-jarige. De Duitser viel zo’n tien meter naar beneden. Hij landde op een sneeuwbrug in de spleet. Volgens de politie was hij ongedeerd.

Terwijl hij zich met ijsschroeven vastzette, riep zijn metgezel om hulp. Een berggids die in de buurt was, kwam meteen “aanrennen”. Hij redde de 33-jarige uit de gletsjerspleet. De man en zijn metgezel werden met de reddingshelikopter het dal in gevlogen.

Wildkogel Arena Bramberg Neukirchen

Bron: Tiroler Tageszeitung

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...