Marcel Hirscher bij de Hahnenkamm-race als “Vorläufer erbij

Marcel Hirscher bij de Hahnenkamm-race als “Vorläufer erbij

De eerste geruchten werden vorige week door zijn skibedrijf ontkend, vandaag verscheen ex-skister Marcel Hirscher ineens in het starthuis. De Salzburger heeft de eerste afdaling op de strief “overleefd”

De eerste downhill-training in Kitzbühel leverde een onverwachte attractie op: Ex-skister Marcel Hirscher kondigde een uur voor de training aan dat hij zich als vorläufer” over de legendarische Streif zou wagen. Marcel Hirscher staat nu niet echt bekend dat hij veel op de afdaling onderweg is geweest in zijn carrière maar hij maakt voor zijn eigen nieuwe skimerk “Van Deer” graag een uitzondering. “De sportieve aantrekkingskracht om de Streif te bedwingen heeft altijd op mijn lijst gestaan”, zei Hirscher. Tijdens zijn actieve carrière als techniekspecialist was hij vier keer op de Streif geweest. Op de Super-G en drie keer in de combinatie.

Zijn management bevestigde dat de achtvoudig wereldbekerwinnaar momenteel van plan is om de Streif op alle vier de dagen (training en in beide downhill-races op vrijdag en zaterdag) mee te doen (uiteraard niet in wedstrijdverband) “Het wordt serieus. Tijd om de Streif af te glijden”, zei Hirscher op zijn sociale netwerken.

De Salzburger kwam ongeschonden uit de strijd op de Streif . Bij de finish konden de wachtende journalisten echter geen verklaring van hem krijgen. “Ik mag niets zeggen”, grijnsde Hirscher vriendelijk en wees naar zijn hoofdsponsor. Hij zal de komende dagen een kijkje achter de schermen en een actieclip uitbrengen.

Van tevoren deden er al geruchten de ronde dat de inmiddels 32-jarige zou kunnen starten als voorloper van de slalomklassieker. Van Deer-directeur Dominic Tritscher had dit als onzin bestempeld. Dat Hirscher over Streif heen zou durven gaan, was destijds niet aan de orde.

Bron: tt.com

Anderen lezen ook:

Hahnenkammrennen Kitzbühel

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...