Marcel Hirscher maar zijn comeback tijdens WK

Marcel Hirscher van Deer

Marcel Hirscher maar zijn comeback tijdens WK.  Nee helaas niet als wedstrijdskiër maar als fabrikant met zijn skimerk Van Deer.

In 2019 zetten Hirscher per direct een punt achter zijn imposante carrière en zo komt er een einde aan het tijdperk van één van de beste skiërs aller tijden. Na 10 jaar heeft Marcel alles gewonnen wat er te winnen valt. De bekroning waren zijn gouden medailles op de combinatie en de reuzenslalom tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang in 2018. Destijds zei Marcel het volgende hierover: “De druk is weg en die stomme vraag of mijn carrière geslaagd is zonder olympisch goud ook”.

Naast de twee gouden Olympische medailles won hij ook zeven wereldtitels en zegevierde hij in 67 wereldbekerwedstrijden. Hiermee is hij de op twee na beste alpine skiër ooit. Alleen Ingemar Stenmark (86) en Lindsey Vonn (82) wonnen er meer dan de Oostenrijker.

Van Deer

Tijd lang was onbekend wat Hirscher ging doen. Op de sociale media zag je hem vooral genieten van de vrijheden die hij weer heeft na een druk bestaan als wedstrijdskiër. Tot hij in september 2021 zijn skimerk Van Deer introduceerde. Zijn hart en ziel en know-how als skiër zit in dit product, werd destijds gezegd. “Deze ski zal WK-races winnen”, voorspelde de winnaar van 67 World Cup-races.

Om dit doel daadwerkelijk te bereiken is nu de eerste stap gezet. Met de presentatie van de Brit Charlie Raposo die overstapt van Rossignol naar Van Deer werd maandag de eerste Weltcup-skiër gepresenteerd voor aankomend seizoen.

De 26-jarige Brit nam tot dusver deel aan 29 wereldbekerwedstrijden en eindigde twee keer in de top 20. Zijn beste resultaat was een 16e plaats in de reuzenslalom in Kranjska Gora. Met de nieuwe ski’s hopen hij en Hirscher de volgende stap voorwaarts te zetten.

Of er nog meer skiërs aangekondigd gaan worden is nog niet duidelijk, volgens de Tiroler Tageszeitung geruchten zeggen dat het om een Noorse skiër zou gaan.

Bron: olympia.at

Marchel Hirscher Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 27 oktober 2019 hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×