Marcel Hirscher, stoppen of doorgaan?

© GEPA PICTURES/RED BULL CONTENT POOL

Nog steeds is het onbekend wat Marcel Hirsher gaat doen, de geruchten gaan al een tijdje de ronde dat hij nu toch een punt achter zijn imposante carrière zet. Eerder dit jaar werd al besloten dat Marcel Hirscher wel opgenomen werd in de Oostenrijkse ploeg maar het was toen al niet zeker of hij het komende seizoen zal gaan starten.

Eerder was er een persconferentie georganiseerd maar deze werd uitgesteld, in een verklaring meldt Hirscher dat hij nog niks heeft besloten. De reden was dat hij eerst weer op de ski’s wilde staan voordat hij een beslissing ging maken. Hirscher draait al 10 jaar mee en dit is niet in de koude kleren gaan zitten. Aan het einde van het afgelopen seizoen was hij zeer vermoeid.

Wel of niet stoppen

Wat de 30-jarige Marcel Hirscher gaat doen is iets waar een hoop mensen mee bezig zijn, maar de kogel is schijnbaar door de kerk. Volgens ÖSV-voorzitter Peter Schröcksnadel zal hij op 4 september 2019 uit de doeken doen wat zijn toekomst is.

Stoppen

Marcel Hirscher liep al met de gedachte om eind vorig seizoen te stoppen. Vooral de gekte om het skiën heen ervaart Hirscher als vervelend en dit wordt volgens hem alleen maar erger. Mocht hij alsnog beslissen om te stoppen verliest de skiwereld weer een grote naam. Afgelopen seizoen moesten wij al afscheid nemen van Felix Neureuther, Aksel Lund Svindal en Lindsey Vonn. Overigens heeft Neureuther al laten weten dat Hirscher wat hem betreft door moet gaan, maar die beslissing ligt bij Hirscher.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...