Marcel Hirscher 8e keer winnaar Wereldbeker

Marcel Hirscher winnaar 8e wereldbeker

Marcel Hirscher 8e keer winnaar Wereldbeker. Marcel Hirscher is het weer gelukt. Voor de 8e keer de algemene wereldbeker gewonnen. De algemene wereldbeker is de optelling van alle disciplines die er zijn. Dan kun je echt zeggen dat je de beste skiër in de wereld bent.

Marcel Hirscher bereikte dit door dit keer als 6e te eindigen op de reuzenslalom in Kranjska Gora. Maar liefst 5 wedstrijden voordat het seizoen voorbij is heeft hij deze grote kristallen bol veroverd. De kleine kristallen bol die voor iedere discipline ook wordt uitgegeven had hij al binnen voor de Slalom en de Reuzenslalom.

Al 20 Kristallen bollen heeft Marcel Hirscher al veroverd in zijn carrière. De grote kristallenbol die voor het algemeen klassement heeft hij nu voor de 8e keer oprij gewonnen. Wie gaat dat record ooit nog breken. Wie weet hij zelf wel want volgend jaar is er weer een skiseizoen. We zijn benieuwd.

Maar in Kranjska Gora werd hij 6e en daar was hij totaal niet tevreden mee. Een 6e plaats was toch echt onder zijn stand maar wellicht dat hij daar de komende dagen weer anders naar kijkt, met al die gewonnen kristallen bolletjes.

Hieronder nog een video van afgelopen jaar  in Kranjska Gora, toen hij voor de 7e keer de Kristallenkogel zou gaan winnen.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...