Masterplan onthuld groots comeback Marcel Hirscher

Marcel Hirscher

Foto afkomstig van facebookpagina Marcel Hirscher Fans Holland

Masterplan onthuld groots comeback Marcel Hirscher

Dat Marcel Hirscher een comeback maakt is bekend, ook dat hij voor Nederland uitkomt. Maar hoe wordt het aangepakt.

Vorige week maakte Marcel Hirscher op sensationele wijze zijn comeback bekend. Bekomen van dit nieuws kwam in dezelfde bekendmaking dat hij niet uit zal komen voor Oostenrijk maar voor Nederland. Maar toch is het niet zo makkelijk om weer terug te keren op het hoogste niveau. De 35-jarige Marcel Hirscher zal voorlopig eerst meedoen aan FIS-wedstrijden.

Maar een masterplan zal moeten leiden naar de werelbeker skiën en het wereldkampioenschap in Saalbach.

Masterplan

Het masterplan om de terugkeer van Marcel Hirscher zal groots zijn. Onduidelijk hoe de samenstelling van het team eruit zal gaan zien. Het is echter overduidelijk dat de hoofdsponsor kosten noch moeite spaart om het project een stevige basis te geven.

Volgens Patrick Riml atletenbegeleider van Red Bull zal het team waarschijnlijk uit zeven mensen bestaan. Het team zal bestaan uit drie trainers, een fysiotherapeut en conditietrainer.

Ook vader Ferdinand Hirscher zal, die net als voorheen, zijn zoon vergezellen.  Dit alles om WK-wedstrijden voor Nederland te winnen en natuurlijk het meedoen aan het WK 2025 in Saalbach Hinterglemm.

Trainingsplan

“We gaan kijken waar we hier nu kunnen trainen en gaan dan waarschijnlijk op pad voor een training in het buitenland”, aldus Toni Giger sportdirecteur bij Van Deer Red Bull Sports. De voorbereiding in Nieuw-Zeeland ligt voor de hand, maar staat niet vast. “Het gebeurde allemaal heel snel, we zijn nog steeds aan het plannen.”
Hirscher zelf weet ook niet waar hij aan toe is: “Ik ga opnieuw proberen deel te nemen aan skiwedstrijden. Ik kan veel betekenen voor de Nederlandse Ski Vereniging en neem niemand iets af.” Een ding is duidelijk het project is zoals verwacht groots. En dat is op zijn beurt ontworpen voor succes, ondanks alle lage inzetten vooraf.

Geen samenwerking

Er zal geen samenwerking plaats vinden tussen het team van Hirscher en de teams van Braathen Kristoffersen, ondanks dat allen Red Bull atleten zijn. “Dat is geen probleem. Iedereen heeft zijn eigen team, dus van samenwerking zal geen sprake zijn” aldus Riml. Toch denkt hij wel dat zowel Braathen als Kristoffersen (ook een onderdeel van het Van Deer skiteam) af en toe met Hirscher zullen trainen. “Maar Henrik en Lucas zullen hun team behouden.”

Interessant is dat in het team van kristoffersen veel mensen zitten die jaren voor Hirscher werkten, en in het team van Braathen zit Mike Pircher. Hij trainde van 2013 tot en met 2019 Hirscher.

Lees ook: Sensationele comeback Marcel Hirscher voor NederlandWaarom kiest Marcel Hirscher voor Nederland?

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×