Matthias Mayer beëindigd abrupt zijn carrière

Matthias Mayer beëindigd abrupt zijn carrière

Matthias Mayer beëindigd abrupt zijn carrière. De drievoudig Olympische kampioen maakte dit afgelopen donderdag bekend bij de Oostenrijkse tv-zender ORF.

De Oostenrijker maakte dit bekend nadat hij het parcours van de wereldbeker Super-G in het Italiaanse Bormio had verkend. “Ik heb de afgelopen dagen nagedacht en ik moet zeggen dat het tijd is dat ik me terugtrek uit de Alpine World Cup”, aldus de 32-jarige  uit Karinthië.

Begin vorig jaar prolongeerde hij in China nog zijn Olympische titel op de Super-G en pakte hij brons op de afdaling. Met goud op de Super-G in 2018 en 2022 en goud op de afdaling in 2014 is hij de enige skiër die drie Spelen op rij goud heeft gepakt.
Matthias Mayer beëindigd abrupt zijn carrière

Het is goed zo

“Het was vorig jaar een geweldig seizoen met mijn derde Olympische gouden medaille en ik ben dit jaar goed begonnen en ik ben blij. Maar het is genoeg. Ik wil mijn sponsors en de ÖSV uit de grond van mijn hart bedanken, iedereen heeft geweldig werk geleverd, ik ben verheugd om te zien hoe het verder gaat”, aldus Mayer.

De drive is er niet meer volgens Mayer nadat hij zijn laatste inspectie had gedaan. Het is genoeg geweest. “Sport is heel belangrijk voor de mensheid en dat moet zo blijven, maar voor mij is het oké”, lichtte de snelheidsspecialist zijn ongecompliceerde en spontane berusting toe. “We zijn allemaal verschillend, sommigen doen het op deze manier, anderen op die manier. Ik ben blij dat ik de stap neem”, benadrukte Mayer, die het zijn teamgenoten of zijn familie niet had verteld.

Op de vraag wat hij van pan is antwoorde Mayer met een glimlach “Leef!”.

Overwinningen

In zijn carrière heeft hij naast drie keer Olympisch goud en 1x brons ook 11 wereldbeker overwinningen behaald en stond 45 keer op het podium.

Evenement 1st 2nd 3rd
Super-G 3 10 9
Downhill 7 5 10
Gecombineerd 1 0 0
Total 11 15 19

Bron: ORF

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×