Mayrhofen avondverbod alcohol en skischoenen

Mayrhofen @Mirande Thijssen

Mayrhofen avondverbod alcohol en skischoenen. Mayrhofen bekend om mooie pistes en de après ski, vooral het laatste is een puntje, daarom geldt er in Mayrhofen een avondverbod voor alcohol en skischoenen.

Het verbod werd vorige week woensdag (9 september) tijdens een stemming door de gemeenteraad van Mayrhofen ingevoerd. In de ‘Erholungs- und Gesundheitsverordnung’ staan o.a. onderstaande drie verordeningen waarmee Mayrhofen ervoor wil zorgen dat het een ander imago krijgt.

  1. het gebruik van alcohol op openbare plaatsen, straten en paden in vier aangewezen zones is gedurende de dag verboden.
  2. het toedienen van alcohol is in de zomer na middennacht en in de winter na 23:00 uur tot 06:00 uur is verboden, een uitzondering hierop zijn goedgekeurde evenementen.
  3. het lopen op skischoenen en het dragen van ski’s, skistokken en snowboards van 1 december tot 15 april tussen 18.00 en 06.00 uur is in het centrum verboden.

Het niet aan de nieuwe verordeningen houden kan betekenen dat je bekeurd wordt met een boete van maar liefst 2000 Euro.

De verordeningen gelden niet in het hele dorp maar in aangewezen zones, hieronder valt de hoofdstraat, gebieden rond de dalstations, het muziekpaviljoen, het bosfestivalterrein en delen van de Zillerpromenade. Het betreft hier volgens veiligheidscoördinator Didi Wechselberger de “hotspots” waar sprake is van toenemende vandalisme wat ook door de lokale jeugd gepleegd worden. De verordeningen werden gisteren door Didi Wechselberger tijdens een persconferentie met burgemeester Monika Wechselberger, GR Renate Huber-Rahm en de federale en gemeentelijke politie openbaar gemaakt.

Ischgl verbood al eerder skischoenen na een bepaalde tijd in het dorp, en net als Mayrhofen heeft ook Ischgl bekend gemaakt dat zij een ander imago willen.

Lees ook: Ischgl geen Ibiza van de Alpen meer

Bron: tt.com

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Turner Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

CMP Grote Banner 2020

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht