Nog véél meer dumpen opkomst!

Nog altijd hebben we te maken met hetzelfde sneeuwfront dat tijdens het weekend voor een gigantische dump heeft gezorgd. Vandaag sneeuwt het lange tijd nog flink door vanaf Tirolerunterland tot de Dachstein regio. Er kan nog 5 tot 10 centimeter bijvallen. Maar onder de 800 meter kan de sneeuwval soms ook overgaan in natte sneeuw of regen.

Vanavond is het uiteindelijk droog en winnen zowaar opklaringen terrein. In de nacht gaat het overal enkele graden vriezen, maar ook neemt op hoogte de bewolking en wind toe. Een koufront is opkomst, en het zou niet de laatste zijn. Komende week zijn er veel meer dumpen opkomst.

Dinsdag trekt een fel koufront Oostenrijk binnen. Al op de vroege ochtend begint het flink te waaien en sneeuwen. Onder de 1000 meter kan de neerslag in de ochtend vloeibaar vallen. In de middag daalt de sneeuwgrens en tegen de avond ligt de sneeuwgrens tot in de lagere dalen. Tijdens sneeuwbuien komt het tot zware windstoten en lokaal onweer. Over het algemeen valt er 10 tot 20 centimeter bij.

Achter het koufront volgt een nieuwe nordstau. Het dumpen kan dan weer beginnen want van dinsdagavond tot vrijdagochtend sneeuwt het aan de Noordkant opnieuw aan 1 stuk door. Dit keer is de lucht een stuk kouder waardoor het op alle hoogtes dik onder nul blijft. Er staat een felle wind bij de sneeuwval. Kortom diep winters.

Vanaf deze ochtend tot vrijdagochtend is er in veel skigebieden 75 tot 110 centimeter sneeuw boven de bestaande laag gevallen. De kans op lawines neemt dus verder toe. Uitkijken! Ook zullen meer Alpendorpen van de buitenwereld worden afgesloten. Hou de lokale berichtgeving goed in de gaten.

Op de langere termijn zien we een droge vrijdag. Wellicht nog met een klein beetje zon. Maar daar zullen we het van moeten hebben want zaterdag dient zich de volgende sneeuwdump aan. Ook volgende week lijkt sneeuwrijk te verlopen. In veel dalen komt dus ruim 2 meter sneeuw te liggen!

Jeroen Elferink

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht