Meer en hogere boetes door webcams met gezichtsherkenning

Meer en hogere boetes door webcams met gezichtsherkenning

Het is de Oostenrijkse autoriteiten al jaren een doorn in het oog. Groepjes vakantiegangers die elkaar in het dorp te lijf gaan en amok maken of vernielingen aanrichten. Vaak komen ze ermee weg, omdat ze niet herkend worden of in de mensenmassa belanden. Zoals laatst de massale vechtpartij in Gerlos. Maar ook op de piste is het schering en inslag. Veel vakantiegangers uit diverse landen (laten we de Nederlanders nou niet speciaal bij naam noemen) die denken dat ze kunnen skiën, maar er in werkelijkheid geen hout van kunnen en op de diverse afdalingen soms ernstige ongelukken veroorzaken en gewoon verder boarden of skiën. Je rijdt in het verkeer toch ook niet door als je een ongeluk veroorzaakt?

De overheid in de skigebieden is het daarom meer dan zat en opteert naar een waterdicht pak systeem. Er wordt serieus nagedacht over webcams met gezichtsherkenning. De 1e verkennende informatie is reeds ingewonnen en het is niet heel verrassend waar de technologie vandaan moet komen. Een kleine delegatie uit 3 Bundesländer is in januari in het geheim richting provincie hoofdstad A Noh Niem in China gereisd. Dat is de bakermat van de Chinese geheime dienst en spionage technologie. Het is natuurlijk bekend dat de Chinezen hun volk in de gaten houden voor spionage doeleinden en om ze flink in het gelid van de regering te laten lopen. Dat gaf het idee om te informeren bij de Chinese autoriteiten en te bekijken of webcams met gezichtsherkenning ook in Oostenrijk ingezet kan worden.

CHINESE TECHNOLOGIE:

Het bedrijf dat achter de technologie zit, is Smartfaces.CN en staat onder leiding van Jin Xi Pong. Het blijkt een directe neef te zijn van China’s grote leider. Er is dus wel degelijk een mogelijkheid om de huidige webcams in te richten met nieuwe software, waardoor gezichtsherkenning mogelijk gemaakt wordt. De huidige webcams zijn van dergelijke hoogwaardige kwaliteit, dat ze makkelijk te upgraden zijn met zulke software. Kijk maar eens op www.fotowebcam.eu en www.panomax.com. Nieuwe Chinese software erin en de pakkans op vluchters na een skiongeluk is substantieel gestegen.

WETGEVING:

Terug in Oostenrijk, eerder deze maand, is men in het geheim in het kleine proviciedorpje Gerlach, in Hotel Kleine Ahnung, gaan vergaderen over de mogelijkheden. Het enige waar men nog over discussieert, is de privacy. Want ook de goede onschuldige skiërs en boarders worden gevat door de camera’s. Onschuldige mensen wil je eigenlijk niet in je bestanden hebben, criminelen zoals op bovenstaande foto uiteraard wel. Maar hoe hoog worden de boetes en waar plaats je de webcams? Hoe lang bewaar je de beelden? Over het eventueel inleveren van je ski’s of stokken na het verder skiën na een ongeluk wordt ook nog gesproken.

Al met al is het een goede zet om de pakkans te vergroten. Het is aan de wetgever in Oostenrijk om te beslissen op welke termijn dit ingevoerd gaat worden en hoeveel met wil investeren. Tevens zal er zwart op wit moeten komen te staan dat de Chinezen niet ons gaan bespioneren en onze skitechniek gaan afkijken, want de Chinezen hebben niemand op wereldniveau die mee kan doen bij de FIS Worldcup.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×