Meer van hetzelfde; buien en vrij mild

Het is soms best druilerig in het westen

Meer van hetzelfde; buien en vrij mild

Ja, het weerbericht wordt langzaam aan een beetje saai want het wil maar niet veranderen. Dagelijks vallen er namelijk buien bij een noordoostelijke stroming. Gelukkig is het zeker niet koud maar stabiel zomerweer is gewoon ver te zoeken.


Vandaag zien we een duidelijke tweedeling binnen Oostenrijk, in het westen ontstaan buien terwijl het oosten van iets beter weer geniet met vooral de zon. De dag kan in het westen soms druileriger beginnen met regenbuien, in de middag activeren deze. Op de meeste plaatsen m.u.v. Vorarlberg blijft het vandaag wel langer droog dan de voorgaande dagen. Met tussendoor ook nog ruimte voor de zon en 21 tot 24 graden in het westen is de middagperiode wel vriendelijker. In het oosten opnieuw de meeste ruimte voor de zon en temperaturen tussen de 25 en 27 graden.


Morgen zien we min of meer een kopie van vandaag, opnieuw in de westelijke deelstaten regenbuien. Soms met een klap onweer of wat korrelhagel. Zomers zullen de buien niet echt aanvoelen, want de lucht smeert in Vorarlberg snel dicht. In het oosten opnieuw veel ruimte voor de zon, met name ten noordoosten van de lijn Salzburg-Graz. Hier valt het met de buien ook best mee, in Wenen blijft het opnieuw droog. De temperatuur stijgt naar 21 graden tussen de buien door in Bludenz, tot z’n 28 graden in het zonnigere Wenen. Behoorlijke verschillen toch wel.

Deze tweedeling blijft de komende tijd ook nog wel, al hebben de buien richting het weekend de neiging ook wat vaker in de oostelijke en zuidelijke deelstaten te willen ontstaan. Pas na het weekend zit er eventueel een opening voor (tijdelijk) stabieler zomerweer in.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht