Nog veel meer sneeuw op komst

Nog veel meer sneeuw op komst!

Het gaat maar niet op dit voorseizoen. Ook nu staat er nog veel meer sneeuw op de weerkaarten. Vandaag al met vooral zware sneeuwval in Vorarlberg. Later vandaag en met name vanavond begint het ook stevig te sneeuwen in Tirol en Karinthië. In korte tijd kan er weer 10 tot soms 25 centimeter verse poeder bij vallen. De sneeuwval houdt zeker aan tot in de ochtend. Tegen die tijd is lokaal zelfs 35 centimeter gevallen. En meer sneeuw is nog onderweg.

St Johann in Tirol december 2021

foto@ Kitzbüheler Alpen St. Johann in Tirol

Morgen eventjes niet. Na het wegtrekken van de sneeuwval in noordoostelijke richting klaart het geruime tijd op. In een zwakke noordweststuwing kan nog een licht sneeuwbuitje vallen. Veel stelt het allemaal niet voor. De temperatuur ligt tot op 700 meter ruim onder het vriespunt. In de lagere dalen kan het nog één of twee graadjes boven het vriespunt uitkomen.

Meer sneeuw is onderweg

Vrijdag volgt een volgend lagedrukgebied. Vanuit het noordwesten zet opnieuw sneeuwval in. Hierbij is opnieuw Vorarlberg spekkoper met de meest intensieve sneeuwval. Geen sneeuw van betekenis valt in Karinthië en Stiermarken.

Zaterdag staat er zwakke nordstau en vallen er enkele sneeuwbuien in de staulagen. Opnieuw valt er 5 tot 20 centimeter sneeuw. Oostenrijk is echt diep in de winter gezakt. Het is voorlopig na zondag even gedaan met de sneeuwval. Een hogedrukgebied neemt het over en prachtig kaiserwetter volgt. Met een inversie blijft mooi winterweer garant in de dalen. Op hoogte kan het wel wat zachter worden, maar door de droge lucht smelt de sneeuw amper.

Jeroen Elferink – Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...