Meer sneeuw richting Oostenrijk

schwarzkogl dalstation richting Rettenbachgletsjer

Schwarzkogl dalstation richting Rettenbachgletsjer 01-11-2023, de kanonnen staan bijna overal aan.

Meer sneeuw richting Oostenrijk

Oostenrijk kleurt weer wit met name de toppen, en meer sneeuw is onderweg. Of dit de dalen zal bereiken?

Vandaag wordt het een  bewolkte dag met het nodige aan neerslag. Met name in de ochtend zal in Karinthië, Salzburgerland en delen van Tirol veel neerslag gaan vallen . Met een sneeuwvalgrens tussen de 900 tot 1200 meter zal alles daarboven vallen als sneeuw.

De neerslag zal richting het middaguur afnemen en langzaam aan droog worden. In het westen is er een kans dat de zon zich nog laat zien.

De wind is zwak tot matig en komt uit het zuiden draaiend naar het westen. Maximumtemperatuur ligt tussen de 5 tot 15 graden. Hogerop rond de 2000 meter ligt het maximum rond de min twee graden.

Morgen begint de dag lokaal met mist die hardnekkig kan zijn elders zal de zon schijnen. In de middag neemt vanuit het westen en zuidwesten de bewolking toe en tegen de avond verschijnen hier de eerste regenbuien en daarmee de voorbode van de volgende storing.

De sneeuwvalgrens ligt rond de 1400 meter wat voor de hoger gelegen gebieden zoals Sölden laag genoeg is.

De wind is zwak tot matig en stevig in het oosten en langs de noordkant van de Alpen en komt uit het oosten tot zuidwesten. Maximumtemperaturen ligt tussen de 8 en 16 graden.

Verdere trend

Zondag valt er geregeld wat neerslag alles boven de 1700 meter zal als sneeuw vallen. Als het droog is kan de zon zich nog laten zien. De wind is vrij krachtig uit het zuiden tot westen met een maximumtemperatuur tussen de 6 en 15 graden. Op 2000 meter wordt het niet warmer dan 3 graden.

Maandag zal de zon af en toe te zien zijn na een mistige start van de dag. In de middag is er lokaal kans op een bui. Maximum ligt tussen de 7 en 17 graden. Dinsdag een wisselvallige dag met zon en neerslag. De sneeuwvalgrens ligt vandaag op ongeveer 1400 meter. Maximum ligt tussen de 6 en 13 graden.

De kou en hoeveelheid sneeuw komt op een goed tijdstip, over twee weken zitten wij in Sölden tijdens de officiële opening van het winterskigebied.

Hoe het verder verloopt morgen meer weer vanuit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×