Meer zon minder neerslag richting het weekend

Meer zon minder neerslag richting het weekend.

Oostenrijk is nog niet helemaal af van de buien maar meer zonnige dagen komen er aan.

Vandaag is er nog een tweedeling te zien met overwegend zonnig en zomers weertype in het westen. In het oosten is het koel en onstabiel met de nodige zware regen- en onweersbuien. In het grootste deel van Oostenrijk is er echter nog veel bewolking en ook wat mist. Er waait een matige en af en toe krachtige noordwest tot noordoostelijke wind. In het westen wordt het maximaal 23 tot 28 graden, terwijl het in het oosten niet warmer wordt dan 17 tot 23 graden.

Morgen voor de verandering schijnt de zon in het oosten maar is het niet onbewolkt en kunnen er lokaal nog steeds enkele regenbuien vallen. Richting het westen is het zoals de afgelopen dagen zonnig met name Vorarlberg en Tirol, elders is het ook deels bewolkt. De wind is zwak tot matig uit het noordwesten tot noordoosten. Maximum temperaturen lopen op naar 22 tot 29 graden.

Verdere trend

Op donderdag weer een tweedeling met lokaal enkele regen- en onweersbuien in het oosten. Elders overwegend zonnig en droog met af en toe wat bewolking. De wind is zwak, soms matig uit noordwest tot oost met een maximum tussen de 24 en 30 graden. Vrijdag warm en zonnig en niet geheel onbewolkt, in het oosten is er weer een kans op een lokale regen- of onweersbui. Maximum ligt deze dag tussen de 24 en 31 graden.

Morgen weer meer weer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weersverwachting per streek:Chalet.nl grote banner 900-600

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...