Meerdere ernstige gewonden bij ski-ongevallen in Tirol

Leogang topfoto

Meerdere ernstige gewonden bij ski-ongevallen in Tirol

Nu we weer richting de eerste Krokusweek gaan weten we dat een hoop laaglanders de bergen in Oostenrijk weer gaan opzoeken. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Altijd je snelheid in de gaten houden en ski nooit over je eigen macht heen. Een 17-jarige crashte gisteren bijvoorbeeld tegen een liftsteun end at wil je echt niet meemaken.

De hellingen van Tirol waren gisteren het toneel van verschillende ernstige ski-ongelukken. Drie wintersporters liepen hoofdletsel op, een 17-jarige crashte tegen een liftsteun in Kühtai. In een andere de zaak van een jongere die een ongeluk heeft gehad in het skigebied Ehrwalder Alm, vraagt ​​de politie om getuigen.

In Tirol zijn maandag meerdere mensen ernstig gewond geraakt bij ski-ongelukken, waaronder twee jongeren. Een 17-jarige crashte tegen een liftsteun in Kühtai en moest door een noodhelikopter naar de kliniek van Innsbruck worden gevlogen. Ze skiede op een zwarte piste en was over de rand van de piste gevallen toen ze even werd afgeleid.

Ongeveer een uur later, rond 14.40 uur, liep een 15-jarige Duitse skiër een hersenschudding op na een val in het skigebied Ehrwalder Alm. Volgens de politie is hij mogelijk afgesneden  door een onbekende skiër. Daarvoor had rond het middaguur op de Tiefenbachferner in Sölden een botsing plaatsgevonden tussen een 36-jarige Britse en een 24-jarige Duitse skiër. Beide liepen verwondingen aan het hoofd op.

Alle drie gewonden zijn per helikopter overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. In de zaak van de 15-jarige heeft de politie van Lermoos een oproep gedaan aan getuigen zich te melden (059133/7154). Men gaat ervan uit dat degene die de jongere zou hebben afgesneden, het ongeval niet eens heeft opgemerkt.

In het skigebied Hahnenkamm in Höfen vond ook een ongeval plaats. Daar kwamen twee Duitsers van 82 en 64 jaar met elkaar in botsing. De oudere man raakte gewond en is door de reddingsdienst naar het ziekenhuis in Reutte gebracht.

Kennen jullie de FIS pisteregels nog?

SkiWelt Westendorf topfoto Kaiserwetter

Bron: Tiroler Tageszeitung

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...