Mei gaat fris en kletsnat verder

Gisteren viel sneeuw, lokaal kleurde het tot 1200 meter wit en dat in mei!

Mei gaat fris en kletsnat verder
Tot nu toe is van mooi of stabiel voorzomer weer geen sprake deze meimaand. Op een paar warmere dagen na verloopt deze meimaand kletsnat. Zo viel er de afgelopen 48 uur op ons eigen weerstation in Brixen im Thale meer dan 70mm aan regen. Dat zijn toch wel bijzonder grote hoeveelheden voor 1 van de droogste maanden van het jaar. Maar de komende dagen zijn er ook lange droger periode met hogere temperaturen. Toch is het vrij fris voor medio mei, zo wordt het voorlopig nog geen 25 graden.

Vanmorgen kunnen we even in veel gebieden tot adem komen. Het is vrijwel overal droog en van tijd tot tijd schijnt soms de zon even. Maar ook komen er vele restwolken voor die vooral op de bergen ‘hangen’. In de loop van de dag groeien deze restwolken door tot stapelwolken en uiteindelijk enkele buien. Het wordt maximaal 15 tot 19 graden, tot 2300 meter dooit het enkele graden.

Morgen krijgt de zon tijdens de ochtend iets meer ruimte. Ook loopt de temperatuur harder op en kan het regionaal weer 20 graden worden. Maar er komen meer stapelwolken voor en deze stapelwolken groeien op meer plaatsen uit tot enkele pittige regen- en onweersbuien. De middag verloopt soms kletsnat.

Zondag volgt min of meer een kopie van de zaterdag, waarbij opnieuw enkele regen- en onweersbuien ontstaan. De middagtemperatuur ligt tussen de 15 en 21 graden.

Vanaf maandag begint het weer echt fris te worden. De wind draait naar het noorden en regengebieden bereiken Oostenrijk. Mogelijk valt medio komende week sneeuw tot 1300 meter of nog wat lager. Van mooi of stabiele lente/zomerweer is de komende tijd absoluut geen sprake.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Interhome Banner 1250x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×