Met de stoomtrein van Zell am See naar Krimml

Tussen Zell am See en Krimml ligt de Pinzgauer Lokalbahn. Dit smalspoor heeft een rijke historie van meer dan honderd jaar! In 1898 is deze spoorlijn aangelegd in opdracht van keizer Frans Jozef I van Oostenrijk. Recent (in 2010) is het traject Mittersill – Krimml nog feestelijk heropend na herstelwerkzaamheden aan het spoor na de overstromingen in 2005.

In de zomer kun je elke donderdag een ritje maken met de meer dan 100 jaar oude stoomtrein. Deze ‘Dampfzug’ rijdt in de ochtend van Zell am See naar Krimml en in de middag weer terug. Op het traject Zell am See naar Krimml en weer terug, verbruikt de locomotief 800 kilo steenkool en 8000 liter water. Opstappen kan op alle tussenliggende stations.

In Mittersill staat de trein een kleine 30 minuten stil waar er weer water gevuld wordt voor de locomotief. In Krimml is er vervolgens kort de tijd om een bezoek aan de watervallen te brengen. Het is een ideaal uitje met kinderen!

De mogelijkheid bestaat ook om een enkele reis te reserveren op deze trein waardoor er meer tijd over is om bij de watervallen in Krimml een bezoek te brengen. De terugreis gaat dan met de gewone Lokalbahn. Reserveren is in alle gevallen aan te raden in verband met de beperkte aantal zitplaatsen. Dit kan via pinzagauerlokahlbahn@salzburg-ag.at

Voor een overzicht hoe laat oa deze trein in welke plaats is klik HIER.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht