Met de trein naar Oostenrijk

 

Skitrein Alpen

Met de trein naar Oostenrijk

Met de trein naar Oostenrijk we hebben er in 2015 al een tweetal artikelen over geschreven, maar er is wat veranderd. De bekendste waren toen de Alpenexpress en de Skitrein, de laatste bestaat niet meer. Maar er zijn genoeg alternatieven gelukkig.

Met de trein is wel een lange reis dat weet ik  uit persoonlijke ervaring. Desondanks was het een geweldige rit. De Skitrein was toen een mooi alternatief, maar niet voor jonge gezinnen. Het was lawaaierig en slapen deed je niet.

Maar het was een avontuur die je nog lang kon heugen, vanaf een uur of 4 op de vrijdagmiddag  vanaf station Utrecht CS tot de aankomst rond een uur of 11 de volgende morgen. Maar dat was toen maar deze trein bestaat niet meer.

Gelukkig zijn er dus genoeg alternatieven, hier een overzicht van de treinen.

  • Alpen Express
  • Krokus Express
  • Schnee Express
  • Euronight München/Innsbruck
  • Reguliere reizen
  • Austria Express (nog geen prijzen e.d. bekend)

Alle treinen zijn de hele winter in bedrijf behalve de Krokus Express, deze is zoals de naam al aangeef alleen te boeken tijdens de krokusvakantie.

Skitrein Alpen

Met de meesten kan je gewoon vanuit Nederland reizen behalve de Schnee Express. De opstapplaatsen zijn Bremen, Osnabrück, Münster of Düsseldorf. Dit is ideaal voor mensen die aan de grensstreek wonen. De rest kan je o.a. vanaf Amsterdam CS of Utrecht CS te instappen, de prijs en eventueel overstappen zal uitmaken wat jezelf kiest.

Je zal dus op een vrijdag vertrekken en aankomen op de zaterdagochtend. Transfer van station naar verblijf is niet inbegrepen. De prijzen variëren per reis en dat ligt aan verschillende factoren. Zo is het soort cabine (slaap of zit), hoeveelheid personen per cabine, vertrekdatum enzovoorts.

Overigens kan je ook met een skitrein naar andere Alpenlanden. Het boeken van een treinreis kan o.a. via  treinreiswinkel.nl , EuroHoliday en NS International.

Bluetribe                                Chaletplus

 

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...