Met het OV naar Oostenrijk

Skitrein Alpen

Bron foto: ©nl.inrerrail.eu

Het skiseizoen is al begonnen, veel gebieden hebben hun deuren al geopend en ander volgen spoedig. De meesten zullen met de auto gaan, maar er zijn andere manieren om naar de Alpen te gaan. Waarom niet met het OV naar Oostenrijk.

Aankomende kerstperiode zullen er weer dikke files staan rond München, bij de diverse grensovergangen en passen. De bekende plekken zoals Kufstein zullen weer een hoop vakantiegangers vast staan.

Vliegen

Een van de manieren is vliegen, het is snel en je komt uitgerust aan op je bestemming. Vanaf het vliegveld zijn er transfers naar de verschillende gebieden, maar er zit wel een prijskaartje aan. Een vlucht duurt een uur, en in Nederland kan dit vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Eindhoven heeft een nadeel dat je in de avond vertrekt en dus een hele dag kwijt ben, terwijl Amsterdam en Rotterdam vroeg in de ochtend vertrekken.

Maar voor de mensen die in de grensstreek wonen is misschien vliegen vanaf een Duits of Belgisch vliegveld een optie.

Een retourvlucht met Transavia naar Salzburg of Innsbruck kost voor twee personen rond de €1000,-, dit is berekend rond de kerstdagen dus de prijzen zullen dan ook duurder zijn. Ook komen we wel aanbiedingen tegen op niet zulke drukke dagen van nog geen 40 euro.

Voor de prijzen als je met Transavia wilt vliegen kijk hier, via andere luchthavens of maatschappijen zie hier.

Trein

Een ander vervoermiddel is de trein maar  is minder comfortabel als met de auto of vliegtuig. Een bekende was de skitrein maar die is er inmiddels niet meer. Maar er zijn genoeg alternatieven, een aantal gaan vanuit Duitsland maar vanuit Nederland kan je met de Alpen Express.

Schnee Express

Vanuit Duitsland vlak bij de Nederlandse grens kun je met de Schnee Express, deze is onderverdeeld in een zit-, lig- en discorijtuig en doen veel Oostenrijkse bestemmingen aan. Opstapplaatsen zijn Düsseldorf, Münster, Osnabrück, Bremen of Köln, deze trein stopt o.a. in Zell am See.

Meer info zie hier.

skitrein overzicht

Bron foto: © treinreiswinkel.nl

Autoslaaptrein

Vanaf Düsseldorf kan je ook met de autoslaaptrein, maar alleen naar Innsbruck. Dit is een dagelijkse verbinding en je betaald voor de auto en ligplaats vanaf €78,-, de periode van aankomst is bepalend voor de prijs. Zoals bij alle treinen is er een keus uit coupes, je hebt coupes waar je kan slapen of alleen zitten. Ook is de ene slaap coupe de andere niet, ook hier is er een keuze.

Meer info zie hier.

Krokus Express

De trein rijdt alleen op 24 februari 2017, helaas is deze al helemaal volgeboekt. Het is een trein met 6 persoonscoupe’s met zij-ingang, heeft een bistro- en restaurantrijtuig.

Meer info zie hier.

Alpen Express

De Alpen Express is een rechtstreekse verbinding vanaf Leiden via Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven, Venlo naar de Alpen. Vanuit Innsbruck zijn er transfers  naar diverse Italiaanse gebieden. De trein heeft een bar en na 22.00 uur is het nachtrust, heb je een slaaprijtuig dan is ontbijt inbegrepen, voor de andere ligrijtuigen is dit bij te boeken.

Meer info zie hier.

De ICE trein

Maar je kan uiteraard ook met de reguliere treinen naar je vakantiebestemming, dit betekent wel overstappen en je bent een hele dag skiën kwijt tenzij je een dag eerder gaat en een overnachting doet in b.v. München, Innsbruck of Salzburg. Deze ICE trein vertrekt dagelijks vanuit Amsterdam met tussenstops in Utrecht en Arnhem.

Meer info zie hier

Voor meer informatie over de reis met het OV ga naar:

M&M Taxi Winter

Amphora banner-01-300dpi

(Visited 187 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.