Met het vliegtuig naar Oostenrijk

transavia

Er zijn verschillende manieren om richting de Alpen te gaan. De auto is het vervoersmiddel gezien de vele files richting de sneeuw. Maar vliegen is ook een optie.

Daarnaast kan men ook met de trein (zie ons eerdere bericht) Maar de snelste manier is vliegen. Snel maar niet goedkoop. Er gaan verschillende maatschappijen richting Salzburg, Innsbrück, maar München is ook een optie.

Aanbieders Nederland

Er zijn vanuit Nederland 4 aanbieders die naar één van de 6 belangrijkste luchthavens in Oostenrijk vliegen, de meesten zullen vanaf Schiphol vertrekken. Van de 6 belangrijkste luchthavens in Oostenrijk zijn er drie waar we de focus op hebben. De vier aanbieders waarmee je vanaf Nederland richting Oostenrijk kunt vliegen zijn KLM, Transavia, EasyJet en Austrian Airlines. Alleen vliegen met Austrian Airlines naar zowel Salzburg of Innsbruck gaat via Wenen.

KLM:
Vliegt niet direct naar Innsbruck, Salzburg of andere luchthavens in de buurt van een skigebied in Oostenrijk. Er zijn twee opties om met KLM naar één van de gebieden te komen. Of via Wenen en vanaf daar met een ander maatschappij naar b.v. Innsbruck of Salzburg te gaan, of naar München.

Transavia:

Transavia vliegt in de wintermaanden rechtstreeks vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Innsbruck of Salzburg, ook kan men vanaf Rotterdam op bepaalde dagen in januari en februari rechtstreeks naar Klagenfurt. Ook is München een optie.

Easyjet:

Met Easyjet kun je alleen van Schiphol naar Wenen en alleen in de wintermaanden naar Klagenfurt of Salzburg, andere bestemmingen in de buurt van een skigebied is er niet.

Austrian Airlines:

Austrian Airlines vliegt alleen vanaf Schiphol naar Wenen, vanaf daar kun je met een andere vlucht van dezelfde maatschappij naar b.v. Salzburg of Innsbruck. Een andere optie is om van Schiphol naar München te vliegen en daar bijvoorbeeld een transfer te nemen.

Vliegen vanaf Duitsland of België

Mensen die in de grensstreek wonen kunnen ook uitwijken naar luchthavens van onze ooster- en zuiderburen. Men kan kiezen in Duitsland voor vluchten via Köln-Bonn, Dortmund, Düsseldorf, Münster-Osnabrück, Frankfurt International, Frankfurt Hahn en Weeze. Ook kun je via Luik, Antwerpen of Brussel

Via Skyscanner zijn vluchten te vinden vanaf een Duits of Belgisch vliegveld richting een vliegveld in de buurt van je winterbestemming, ook via Expedia kunnen tickets gekocht worden voor een vlucht van Duitsland of België naar Oostenrijk.

Andere manieren zijn tickets kopen via vliegtuigmaatschappijen, zoals TUI Fly, Lufthansa, Austrian Airlines en Eurowings.

Vliegen, trein of auto.

Met het vliegtuig gaat sneller maar kost ook stukken meer, daarbij kost bagage extra geld. De trein is duur lang maar toch kom je uitgerust aan, en files daar heb je geen last van. Maar net als bij vliegen kan de bagage een issue zijn.

Dan blijft de auto over een rit is korter qua tijd dan de trein maar verliest het van vliegen, maar geen last van hoeveel bagage je mee mag nemen. Zolang de auto het aan kan stop maar vol, maar files en vermoeidheid kan parten spelen. Zijn mensen die het in een dag doen, vaak rijdt men ’s nachts om op tijd op plek van bestemming te komen. Anderen gaan een dag eerder en pakken een hotelletje.

Hoe je ook richting de sneeuw gaat, ieder vervoersmiddel heeft haar voor- en nadelen.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...