Meteoriet ingeslagen in Oostenrijk Salzburgerland

Meteoor

Meteoriet ingeslagen in Oostenrijk Salzburgerland

Afgelopen week was er opzienbarend nieuws mbt een meteoriet die ingeslagen zou zijn in Oostenrijk. Er was een lang vuurlint te zien in de lucht. Dit schouwspel was te zien tussen Hallein (Tennengau) en het nationale park Berchtesgaden dat in Bayern ligt.

Het vuurlint is door duizenden mensen afgelopen maandagmiddag gezien. De experts gaan ervan uit dat enige brokstukken van de meteoriet zelfs de grond hebben gehaald. Ook denken deze experts dat deze brokstukken gevallen zijn tussen Hallein (Tennengau) en de Mondsee (Vöcklabruck) Maar niet uit te sluiten is dat ook de regio Berchtesgaden (Duitsland) wat zou liggen.

Er is gevraagd of mensen video materiaal hebben van dit schouwspel zodat men beter kan berekenen waar deze brokstukken liggen. Ook worden webcams gebruikt die in deze omgeving staan. Men verwacht dat de brokstukken niet groter zijn dan 5 tot 10 centimeter.

Normaal gesproken gaat een onderzoeksteam meteen op pad maar dit is ten tijde van het Corona virus uitgesloten.

Meteoor

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...