Meteorologische Herfst begint maar de zomer is nog steeds inzicht!

Westendorf Herfst

Meteorologische Herfst begint maar de zomer is nog steeds inzicht!

Het is al weer 1 september en dat betekent dat vandaag de meteorologische herfst begint. De datum van 1 september moet je niet door de war halen met de astronomische herfst datum. Die is meestal zo rond 23 september, dit jaar valt die op 22 september 2020 (volgend jaar ook op 22 september 2021 dan weten we dat ook weer)

Maar houd het weer zich ook aan deze datum. Vooralsnog heel even maar dan is er toch echt veel beter weer opkomst. Wat gaat het worden?

Vandaag hebben nog een koele, sterke en deels vochtige noordwestelijke stroming. Aan het begin van de dag is het bijna overal bewolkt en regenachtig. Vooral in de Tiroolse Noordalpen, in het noorden van Salzburg en Stiermarken, in het zuiden van Oberösterreich, Niederösterreich. Het blijft in Niederösterreich en in Wenen tot laat in de middag regenen. Maar het wolkendek gaat langzaam breken. In Karinthië, in het zuiden en oosten van Steirmark en in het zuiden en midden van Burgenland stopt de regen al in de ochtend en wordt het af en toe geleidelijk zonnig. In Niederösterreich, Wenen, Steirmark en Burgenland waaien sterke tot stormachtige noordwestenwinden met 50 tot 80 km / u. De maximumtemperaturen liggen tussen de 12 en 22 graden. De 22 graden wordt in het zuiden gemeten. Op een hoogte van 2000 meter is het 2 tot 7 graden. De sneeuwgrens is van noord naar zuid tussen 2000 en 2600 meter.

Woensdag, is het nog steeds aan de koele kant. Maar de zon zullen we zeker nog wel een paar uur te zien krijgen. Er waait een stevige noordwesten wind. Toch zijn er ook wat dikkere wolken aanwezig waaruit buien zullen gaan vallen. Dit zal voornamelijk zijn in de bergen en het zuiden.  Onweersbuien zijn ook mogelijk in Tirol en Oberkärnten. De temperaturen bereiken slechts 15 tot 23 graden. Op 2000 meter wordt het 3 tot 8 graden.

Weer 1 september 2020

Hoe gaat het verder?

Ook op donderdag is het nog aan de frisse kant. Middagtemperaturen van 17 tot 23 graden. Op Vrijdag start de dag fris maar er zit verandering aan te komen. Het warmt snel op en het wordt steeds zonniger. Temperaturen liggen boven de 20 graden en het kan zelfs 27 graden worden.

Badesee Going Marc Houter

Badesee Going @Marc Houter

Zaterdag wordt het warm in heel Oostenrijk ook zonnig. Slechts wat sluierbewolking en wat stapelwolken. Een mooie dag om wellicht nog eens naar de badesee of zwembad te gaan. De temperatuur bereikt 23 tot 30 graden, de 30 graden ook aanwezig aan de noordrand van de Alpen.

Zondag wordt het zomers met veel zon. In de ochtend misschien wat mist of hoge mist. In de namiddag en avond kunnen van de Arlberg tot aan de Ötscher cumulus wolken opduiken en ook op sommige plaatsen is een onweersbui niet uit te sluiten. De temperatuur loopt op van 24 tot 30 graden.

Brixen im Thale Badesee

Hoelang dit zomerse weer gaat aanhouden dat gaan we jullie vast wel weer vertellen in een volgende weerbericht.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht