Mild en gaat er nog sneeuw komen?

Kandleralm Brixen im Thale

Kandleralm Brixen im Thale 26 december 2023

Mild en gaat er nog sneeuw komen?

Woensdag wordt een dag van zon, wolken en mist. De wind neemt overal af en draait van zuid naar oost. In veel regio’s gaat het zonnig worden, met in de loop van de dag meer bewolking in het westen. Van Flachgau tot het noorden van Burgenland zijn de wolken aanvankelijk dichter. In het zuidoosten hangt er enkele uren mist of hoge bewolking. De maximum temperaturen liggen tussen de 2 en 12 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het in de middag 3 tot 8 graden van oost naar west.

Donderdag, komen er in de loop van de dag wolken uit het noordwesten. Aanvankelijk is het zonnig, maar op plaatsen in het oosten en zuiden kan nog steeds zeer dichte mist of hoge bewolking voorkomen. Van Vorarlberg tot aan het Waldviertel komen er steeds meer wolkenvelden overdrijven. De maximum temperatuur ligt tussen de 2 en 13 graden. Op 2000 meter is het rond de middag 0 tot 5 graden.

Gaat er nog sneeuwkomen in de skigebieden

Vrijdag wordt het zonnig met enkele dunne wolkenvelden. Deze kunnen de zonneschijn echter aanzienlijk verzwakken en zelfs tijdelijk afschermen. Van Vorarlberg tot aan het Waldviertel overdag enkele wolkenvelden. Steeds sterkere westelijke wind op de bergen van Opper- en Neder-Oostenrijk. De maximale waarden liggen tussen de 2 en 14 graden.

Zaterdag is het af en toe zonnig. Naarmate de dag vorderde, komen er echter meer bewolking. De sneeuwvalgrens ligt rond de 1000 meter hoogte. In het hooggebergte staat soms een stormachtige zuidwestenwind. De maximale waarden liggen tussen de 2 en 12 graden.

Zondag, oudejaarsdag, is het nog steeds te warm als je van winterkou houd, temperaturen tussen de  2 tot 7 graden. In het oosten, zuidoosten en ook in het Rijndal is het rond de 10 graden. Afwisselend zonnig en bewolkt. Een vrij krachtige tot krachtige wind uit west tot noordwest.

Voor sneeuw moeten we toch echt na het weekend gaan kijken of er nog iets gaat komen. Voor veel gebieden is dit toch wel van harte welkom. Zeker met de pistes die in de dalen uitkomen.

Weer 26 december 2023

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×